עוד מתכונים לשבועות
בגטים ללא לישה
מאז שנתקלנו לראשונה במתכון הזה, של קרן אגם האלופה, אין שבת שאנחנו לא מכינים אותו, ולאחרונה גם התחלנו להכפיל כמויות. אלה הן כנראה כיכרות הלחם הכי מרשימות והכי פשוטות שתוכלו להכין, והרי זה בדיוק מה שארוחת חג צריכה. רק שימו לב, הבצק צריך הרבה שעות תפיחה. תנו לו אותן.
חמאה בטעמים
אם תרצו לפנק את השולחן בצלחת גבינות נאה (כאן יש כמה הצעות טובות) - אנחנו האחרונים שנתנגד, אבל יש רק ממרח אחד שחייב חייב חייב להיות שם, בצמוד לבגטים: חמאה, ואם אפשר אז בטעמים. כאן יש כמה הצעות מגניבות של שי-לי ליפא.
קיש בטטה וקשקבל
אנחנו מודים, זה לא הקיש הכי הכי קל להכנה - כן נדרשת פה צלייה מוקדמת של הבטטות ואפייה חלקית של הבצק - אבל אנחנו מבטיחים שזה יזרום לכם כל כך בכיף שפשוט לא יהיה לכם אכפת. מהקישים שכולם אוהבים, ואתם יודעים שאין הרבה כאלה.
סלט ירוק מנצח
כמה סוגי חסה, קצת רוקט, איזו גבינה כחולה, שיהיה, אגוזים קלויים, כי זה מקפיץ ברמות, והכי חשוב - רוטב ויניגרט מוקפד ומדויק, עם כל השיטות והכללים להצלחה בטוחה. לא מגזימים, זה המתכון הכי טוב שלנו לסלט ירוק.
מאפה כרובית מוקרם
השנים עוברות, העשורים חולפים, ואנחנו עדיין נוהים אחרי כרוביות מוקרמות. מה לעשות, זה פשוט חזק מאיתנו. ועכשיו סוף סוף שבועות, אז רשמית מותר.
קרפצ'יו סלק ובולגרית
הארוחה הזאת קצת יוצאת לנו משליטה - אנחנו אחרי 5 מנות ועוד לפני קינוח - אבל בלי הקרפצ'יו הזה הרגשנו שאנחנו פשוט לא יכולים. מבטיחים לכם, זה סופר סופר קל (ואם תקנו סלקים בוואקום במקום לבשל לבד - אנחנו מבטיחים לא לספר לאף אחד).
>> למתכון: קרפצ'יו סלק ובולגרית
עוגת גבינה בקערה
והנה הגענו לקינוח האהוב שלנו, שהוא סוג של עוגת גבינה פירורים מפורקת, בתוך קערה. האמינו לנו, אין עונג גדול מלטבול כף ענקית בתוך הקערה הזאת ולהעביר לצלחת האישית. ושוב. ושוב. ושוב.
חג שמח!