1 מכינים את התפוחים המוקפצים: ממיסים את החמאה במחבת עד שהיא משנה את צבעה ומוסיפים את התפוחים, הסוכר ומקל הקינמון. מקפיצים עד לריכוך קל כ-5 דקות, ומצננים.
2 מנפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון.
3 מקציפים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות (אפשר גם במקציף ידני).
4 מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הביצים, ואחר כך את החומרים המנופים.
5 ממשיכים להקציף ומוסיפים את הדבש.
6 ממיסים את הקקאו עם הברנדי והמים ומוסיפים לתערובת.
7 מוסיפים את קוביות התפוחים.
8 מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש משומנת ואופים ב-170 מעלות כ-35 דקות. אפשרות נוספת: מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים. אופים כ-10 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה