"רוסטביף" סלמוןמתכון מנצח מתוך הספר החדש של שי לי ליפא, שיוציא אתכם הכוכבים של ארוחת החג: פילטים של סלמון, אפויים בשמן זית ותבלינים ומוגשים עם פוזה של רוסטביף, לא פחות. כמה עבודה? יישאר לכם עודף משעה
שי לי ליפא
| שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל
| פורסם 19/09/16 07:47
צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל |
הנה המנה הכי קלה שתכינו בחג, וזאת שבזכותה תקצרו הכי הרבה מחמאות. במתכון הזה אני מתייחסת לדג ממש כמו לנתח סינטה: מושחת בתערובת של חרדל גרגירים ושמן זית, מפזרת מעל גבעולי רוזמרין, מתבלת במלח גס ובפלפל שחור גרוס ואופה קצרות עד שהדג מוכן ועסיסי. המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1 מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה. 2 מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 3 מושחים את הדג בחרדל ובשמן: מניחים את הסלמון בתבנית עם העור כלפי מטה. 4 מערבבים את החרדל ושמן הזית בקערית. מושחים את התערובת על הדג, מפזרים מעל גבעולי רוזמרין ומתבלים במלח ובפלפל שחור. 5 מעבירים לתנור לאפייה מבוקרת: אופים בתנור החם במשך 30-25 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. ליתר ביטחון, פורסים חתיכה קטנה מהדג ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. במידה שבמרכז הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה, אך נמנעים מאפיית יתר כדי שהדג לא יתייבש. שי לי מבשלת - חגי תשרי, הכריכה | צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל>> עוד מתכונים לראש השנה |