אני מאד אוהב תבשילי אורז עם בשר כמו אושפלואו, בחש, מקלובה או טבית ואני מכין לא מעט מהם.
רק כשרחל בתי הפכה לצמחונית, הכנתי לראשונה מעין הכלאה של תבשילי אורז-בשר שאני מכין לבין אופציה צמחונית. הורדתי את הבשר, הוספתי המון פירות יבשים במקום ומאז זו מנת אורז תקנית אצלנו, בלי שום קשר לצמחוניותה.
מושלם לשולחן החג ולכל שולחן חגיגי.
המצרכים :
רבע כוס שמן זית
3 כוסות אורז
בצל גדול קצוץ
3 עלי דפנה
מקל קינמון
8 תרמילי הל
כף גרגירי כמון
3 כוסות אורז
מלח, פלפל גרוס
שלושת רבעי כוס צימוקים
8 משמשים יבשים חתוכים לרבעים
שלושת רבעי כוס דודבנים מיובשים
להגשה:
חופן גרגירי רימון
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל והתבלינים כשלוש דקות.
2 מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
4 מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ל-20 דקות.