עוגת דבש תפוחים ומרנג אספרסועוגת הדבש של רולדין נולדה בטעות: השף-קונדיטור (שלומי פדידה) ביקש ממפתחת המתכונים (אורטל סולומונוב) להכין עוגת מרנג, תפוחים וקפה. הוא התכוון ל-2 עוגות, היא הבינה אחרת. התוצאה? עוגת דבש משודרגת וחגיגית
| רולדין - סודות האפייה
| פורסם 11/09/19 07:00
צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור
|
המצרכים :למלית תפוחים:
לתערובת אגוזים:
למרנג קפה:
אופן ההכנה:1 מכינים את מלית התפוחים: ממיסים את החמאה והסוכר במחבת, מעל אש בינונית. מוסיפים את קוביות התפוחים, מיץ הלימון וקליפת הלימון, הקינמון והווניל. מערבבים ומבשלים מעל אש בינונית 5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. 2 מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים למחבת, מערבבים היטב ומבשלים דקה נוספת, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים קלבדוס. מצננים לחלוטין. 3 מכינים את תערובת האגוזים: טוחנים גס את כל המרכיבים במעבד מזון ושומרים בצד עד לשימוש. 4 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומכסים בשכבה אחידה של שקדים פרוסים. 5 מערבבים בקערת מיקסר את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה. 6 מערבבים בקערה נקייה את הקמח, הציפורן והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים. 7 מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה 20 גרם סוכר ומקציפים לקבלת מרנג יציב. מקפלים פנימה את הקפה הנמס. 8 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר הנותר, קמח תפוחי האדמה וקמח השקדים ומקפלים בעדינות למרנג, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 9 מרכיבים את העוגה: מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה, בדוגמת ספירלה לא צפופה, מניחים מעל את המרנג ותערובת האגוזים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות למראה משויש. 10 אופים 55-60 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש. רולדין חוגגת 30 שנה בספר האפייה הגדול "רולדין - סודות האפייה", שכולל את מיטב המתכונים מכל הזמנים, הטכניקות המתקדמות והסודות הכי שמורים. מפאי האגוזים שכבש את השרון בשנות ה-90 , דרך בצק הקראנץ' ומלית השוקולד המפורסמת ועד הסופגניות המופלאות, מאפי הבוקר המפנקים והקינוחים הבלתי נשכחים. זמין לרכישה בסניפי הרשת וברשת סטימצקי רולדין סודות האפייה | צילום: ארז בן שחר, יחסי ציבור |