עוגת דבש ולוטוס של עדיקושנדירות העוגות שהן כל כך רכות שאפשר לראות את זה דרך התמונה. עוגת הדבש והלוטוס של עדיקוש היא כזאת, ויחד עם זה שהיא פרווה - היא לא משאירה לנו ברירה אלא להכין אותה לראש השנה
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 15/09/22 07:17
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק ממתכת (או 3 חד"פ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-170 מעלות, סטטי (חום עליון-תחתון, לא טורבו). 2 מקציפים במיקסר ביצים, שמן וסוכר עד לאיחוד, מוסיפים את הדבש ומערבבים. 3 מוסיפים קמח, מלח, קינמון, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד מלא ללא גושים. 4 מוסיפים את התה הרותח והקפה הנמס ומערבבים. 5 מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה. 6 מוזגים את הבלילה לתבניות משומנות* ואופים 30-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים (זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובה שלה). 7 מוציאים מהתנור ומצננים צינון מלא (חשוב!). 8 מחלצים את העוגות מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומוזגים מעל את ממרח הלוטוס המרוכך. לבלוג של עדי - עדיקוש והנה עוד מתכונים לראש השנה, כי זה עוד רגע וחצי המון המון קינוחים לארוחת ראש השנה מחכים לכם כאן וכאן - קינוחים פרווה * אם אופים בתבניות מתכת משמנים את התבניות היטב, מפדרים בקמח והופכים להוצאת הקמח המיותר. ** העוגה תישמר עטופה היטב בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. |