
חיתוכיות עקיצת הדבורהנכון, יש עוד קצת זמן עד ראש השנה, אבל מהרגע שחשבנו להכין את עוגת עקיצת הדבורה בצורת חיתוכיות הרעיון הזה לא הפסיק לדגדג לנו במוח, והיה פשוט חייב להתבצע בפועל. תקשיבו, יצא אש![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
לקרם וניל:
לשכבת השקדים:
אופן ההכנה:1מתחילים עם הבצק: מערבבים במיקסר קמח, שמרים, סוכר ומים. מוסיפים חלמונים, חמאה, וניל ומלח ולשים כמה דקות, עד שכל החמאה נטמעת ומתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים במקרר עד ההרכבה (הבצק צריך מעט מנוחה, הוא לא יכפיל את נפחו). 2מכינים קרם וניל: מחממים בקלחת חלב, וניל, חלמונים, סוכר, קמח ואינסטנט פודינג וניל. טורפים כל הזמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שמופיעה בועה ראשונה או שהקרם מסמיך. 3מורידים את הקרם מהאש, מוסיפים את החמאה וטורפים היטב. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד (צמוד לקרם) ושומרים במקרר עד האפייה. 4מכינים את שכבת השקדים: מחממים בקלחת על להבה נמוכה (תוך ערבוב) 5מוסיפים את המלח והשקדים, מערבבים ומורידים מהאש. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. חיתוכיות עקיצת הדבורה. מורחים את הקרם|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לגודל של התבנית (20*30 ס"מ). 8מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הבצק. 9משטחים את קרם הווניל על הבצק בשכבה אחידה, ומפזרים בעדינות רבה את שכבת השקדים. 10אופים 25-30 דקות, או עד שהשכבה של השקדים זהובה ומקורמלת היטב. מוציאים ומצננים לפחות שעה. 11פורסים לריבועים אישיים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים. לבלוג של עדי -עדיקוש ** חיתוכיות עקיצת הדבורה יישמרו במקרר עד 4 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |