לחמניות דבש מעולות לראש השנהרוצים להפציץ עם לחם מרשים לחג, אבל כל העניין של הקליעה פחות הולך לכם? לכו על הלחמניות (המושלמות!) האלה, שהן לא פחות מרשימות ולא פחות טעימות מכל חלה שתכינו. מתיקות עדינה, רכות עליונה, מאפה מליגה אחרת
קרן אגם
| mako אוכל
| פורסם 10/09/20 09:23
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית מלבנית 40*30:
לציפוי:
לסירופ:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? לפני האפייה | צילום: קרן אגם, mako אוכל עכשיו כולן לשלב ידיים | צילום: קרן אגם, mako אוכל2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות נמוכה. מוסיפים סוכר, דבש, מלח, חמאה, ביצים ושמנת חמוצה. מוסיפים כוס חלב תוך כדי לישה איטית וממשיכים ללוש. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים חלב, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. לשים זמן כולל של 8-10 דקות. 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר. זאת האחת שלנו | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 90 גרם ומסדרים בתבנית באופן מרווח. אם התבנית מלאה כבר ויש לכם עוד בצק תוכלו להכין ממנו חלה קטנה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30-35 דקות. 6 מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 7 אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה. 8 מערבבים בקערה קטנה מים רותחים ודבש ומברישים את הלחמניות בסירופ עם צאתן מהתנור. האמת, גם אלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות ועטופות היטב. ** לגרסה פרווה מחליפים את החלב במים ואת החמאה בחצי כוס שמן. במקום שמנת חמוצה ניתן להוסיף עוד ביצה או מים לפי הצורך. |