בית העם הוא מקום יחסית חדש הפועל בקמפוס ירושלים לאומניות ומרכז ז'ראר בכר בעיר (לשם עברו המרכז לתיאטרון חזותי, ניסן נתיב וסם שפיגל). מדובר בלוקיישן נח במרכז העיר שמספק עצירה נחוצה למקומיים. 

נבחרת המאפים בבית העם (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
נבחרת המאפים בבית העם | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הגענו לכאן בשעות הבוקר המאוחרות באמצע שבוע לקפה וארוחת ביניים של בצקים בעיקר. היה ניתן להתרשם שבקרב המקומיים המקום כבר אומץ והקהל המגוון כלל סטודנטים, משפחות והרבה קהל דתי. בכניסה ניצבת ויטרינה נאה עם מבחר מאפים מתוקים, מלוחים, קצת עוגות ותפריט קטן לסלטים וכו'. אפשר היה להתרשם מניחוחות פיצה, שמצטרפת לתפריט בשעות הערב - כיאה למקום שהוא "בן חורג" לקפה יהושע ופיצריית פלורה הירושלמיים. 

המלוחים - בצק מדופף עם מלנזנה וכריך טונה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
המלוחים - בצק מדופף עם מלנזנה וכריך טונה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מריטוצו מקושקשת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מריטוצו מקושקשת | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התחלנו עם מאפים מלוחים: מריטוצו ביצה מקושקשת (34 שקלים), פרוסת לחם עם סלט טונה (29 שקלים) ובצק קרואסון עם תבשיל מלנזנה ופרמזן מגוררת (32 שקלים). המלנזנה הייתה טעימה, ירקות ברכות אידיאלית ובצק פריך. הכריך הפתוח כלל איולי עשבוני, סלט טונה עם ירקות קצוצים דק, פרוסת חסה ועירית קצוצה והמריטוצו היה מוצלח סך הכל, אם כי לטעמי מקושקשת טעימה יותר חמה ולא בטמפרטורת חדר, שהופכת אותה לפחות נחשקת. לידם הזמנו סלט חסות הדרים (52 שקלים) שבגרסתו הנוכחית מתקשה להצדיק את מחיר: התיבול די גס והאגוזים לא מוצלחים כלל: נטולי פריכות למרות שנקלו ויש יותר מדי מהם. מצד אחד אפשר להעריך את הנדיבות, מצד שני הם פשוט לא טעימים.

כריך פתוח עם סלט טונה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך פתוח עם סלט טונה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הגזרה המתוקה כבר הייתה הרבה יותר מוצלחת עם קווין אמאן (23) שמנמנה וקרמלית, רוגלך טבעוני (28 שקלים) ובצק קרואסון עם שקדים ושזיף (32 שקלים). הביצועים לא היו מדויקים; חלק מהבצק  בחלקו העליון של מאפה הרוגלך היה קצת יבש, שכבת הסוכר בקווין אמאן הייתה עבה מדי ובמאפה השקדים כמות קרם השקדים הייתה כל כך קטנה, שבדומה למקרה של הסלט - הקשתה להצדיק את המחיר. אבל על אף שנעדרו ליטוש - המנות היו טעימות. 

סלט הדרים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט הדרים | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
נבחרת מתוקים: קווין אמאן, רוגלך ומאפה שקדים ושזיף (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
נבחרת מתוקים: קווין אמאן, רוגלך ומאפה שקדים ושזיף | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה התחתונה, מדוברת בתוספת צעירה ועדכנית של בית אוכל בפריים לוקיישן ירושלמי. אומנם טרם ביקרנו בשעות הערב, אבל על סמך ההיכרות עם פיצה פלורה, יש לנו תחושה שזה הזמן הטוב ביותר להיות פה. אחרי שבדרך לירושלים מבקרים במאפיות כמו ווילד ברד או נעה אפייה מקומית מפתחים סטנדרט מאוד גבוה, ככה שיש מקום לתיאום ציפיות: זה לא בייקרי או מאפייה בוטיקית מצומצת, אלא מקום רחב ידיים שמתאים בעיקר לקהל מקומי ולא בהכרח מבקש להיות דסטיניישן. וגם זה אחלה. 

בית העם. בצלאל 11, ירושלים. ראשון-חמישי 08:00-23:30, שישי 08:00-15:00. כשר