כבר כמה חודשים שהחלל ברחוב לוינסקי שאיכלס את סנדוויצ'יית יום טוב, עומד ריק. אני לא אשקר, הייתי מאוד מסוקרנת מי יתמקמו במקום אותה סנדוויצ'יה שזכתה לתשבחות ופרגונים שלטעמי היו מופרזים. הרי חשוב לזכור ששפע הוא לא תמיד מילה נרדפת לטעם או השקעה, וגם אם דוחפים לכריך המון מצרכים מ"מעדנייה", זה ממש לא מבטיח התפוצצות טעמים או הצלחה כבירה.
אבל זהו, הכעס מאחוריי, המקום ההוא נסגר ופינה את הלוקיישן האטרקטיבי בלוינסקי לשף ההרפתקן הבא. האיש הזה הוא אלון ליסי, שפתח את צ'נטרו - מקום קטן שמציע כריכים, יין, קוקטיילים ומגשי נקניקים וגבינות. אפרטיבו איטלקי? בהחלט יש דמיון. בצ'נטרו מציעים 5 סוגי כריכים (שכוללים גם אופציות לצמחונים וטבעונים), פלטות עם גבינות או נקניקים (או גם וגם) וגם כמה אפשרויות לדרינקים.
מתוך תפריט הכריכים בחרתי כריך פאברוטי - ברזאולה, פיקורינו, קרם כמהין, ממרח ארטישוק, פסטו, עגבנייה ורוקט (37 שקלים); וכריך דה וינצ'י - מוצרלה בפאלו, פסטו, עגבנייה ורוקט (34 שקלים). הכריך הבשרי היה מלוח בצורה קיצונית בגלל הברזאולה, נקניק עגל כבוש מלוח מטבעו, אבל איכשהו השומניות הגבוהה של הפיקורינו עם חיזוק של הארטישוק וממרח הכמהין, הצליחה לאזן את הטעם המלוח האגרסיבי. לא יצא לי לאכול הרבה כריכי ברזאולה בתל אביב, ובטח לא כאלה עם גבינת פיקורינו, ככה שמדובר באחלה יציאה, כיפית וטעימה.
הכריך הצמחוני פחות מיוחד, אבל יעיל ועושה את העבודה. הפוקצ'ה, שמחממים קצת לפני שמעמיסים בה כל טוב, טרייה ומצוינת, ורוטב הפסטו טעים. הכמות של הגבינה, בשני הכריכים אגב, נדיבה. לכריך הזה אולי אין טוויסט, אבל זאת קלאסיקה מבוצעת היטב, וזה לא מעט. הנה, שמים בכריך רק את מה שהוא צריך, העובדה שאנחנו בשוק לוינסקי לא מחייבת להוסיף לתוכו משהו קטן מכל חנות מסביב.
לגבי השירות, אני נותנת לצ'נטרו הנחה גדולה: הגעתי ביום שישי, יום קשוח ביותר בשוק לוינסקי וגם צריך לזכור שמדובר במקום חדש דנדש, וברור שהוא מושך הרבה סקרנים ורעבים. אז חיכיתי לא מעט, אבל לפחות החבר'ה היו מודעים לזה והיו מאוד אדיבים. בקיצור, יש לכם תחנה חדשה למסע הקניות הבא בשוק לוינסקי.
>> בפעם הקודמת אכלנו קבב ופרגית בפיתה תל אביב
צ'נטרו. לוינסקי 30, תל אביב. לא כשר.