הכתרת החומוסייה הטובה ביותר בארץ היא מלאכה שניתנה לשוטים. לבחור חומוס מועדף זה כמו לשאול איזה ילד או הורה אתם אוהבים יותר. כל מקום והחומוס שלו. אם תשאלו אותי - בתל אביב זה אבו חסן, בנצרת זה אל שייח ובירושלים זה ללא ספק וללא תחרות חומוס עכרמאווי.
נכון שיש בירושלים חומוסיות מפורסמות יותר, למשל לינא או אבו שוקרי, ואם איכשהו יצא שלא שמעתם על חומוס עכרמאווי, הסיבה לכך היא כנראה המיקום של החומוסייה המופלאה הזאת. עכרמאווי ממוקמת בחלק המזרחי של העיר, ממש מול שער שכם - שער הכניסה לרובע המוסלמי, שנודע לשמצה בשנים האחרונות בשל ריבוי התקריות האלימות שהתרחשו בשטחו. כך שלמרבה הצער רוב היהודים מדירים רגליהם מהאזור וחבל, לכולם. אני התקבלתי בחומוסייה בלבביות ורוחב לב אפילו שהייתי היהודייה היחידה.
עליי לא יאיימו עם הפחדות על ה"מצב", בעיקר לא כשעל הפרק עומדת לה צלחת חומוס מהביל וטרי, רך כמו ענן וחמצמץ כמו לימון רענן. כן כן, החומוס של עכרמאווי גורם לי להתפייט.
אז מה יש לנו כאן? גרגירים רכים, חומוס חלק וטרי שמכינים לפי מתכון סורי סודי וכמוס שעובר מדור לדור, פול מעודן, טחינה לימונית ירוקה מפטרוזיליה וזילוף נדיב של שמן זית מעולה בייצור מקומי. חמצמצות הטחינה הנהדרת מגיעה ממיץ לימונים טריים ולא מיץ משומר או מלח לימון חלילה, עיקרון מוערך שחבל שלא מיישמים בכל חומוסייה. לצד החומוס מגיעים מטבל פלפלים חריף וחמוץ וטעים, מלפפונים חמוצים (תעשייתיים למרבה הצער), פלחי בצל ופלפל ירוק חריף בשלמותו לאמיצים, פיתות דקות וכדורי פלאפל קטנים ומלאי טעם עם הדים של כמון והל. טעמים מקומיים במלוא תפארתם. המנה (22 שקלים) לא גדולה אבל משביעה, ומה שחשוב מזה, לא מפוצצת, כך שאפשר לפתוח את הבוקר עם מנה ולהמשיך בסבבה את היום, במקום לצלול לשינת קטניות עמוקה.
בסמוך לחומוסייה, אגב, מחכים לכם אוצרות קולינריים שרק צריך לדעת לאתר. אז אני לא יודעת מה איתכם ומה עם ה"מצב", אבל גם בפעם הבאה שאני עוברת בירושלים, לביזנס או לפלז'ר, אין מצב שאני לא עושה עצירה בעכרמאווי. בהחלט הילד המועדף שלי.
>>> בשבוע שעבר תקענו שניצל בפיתה אצל ציון
חומוס עכרמאווי. הנביאים 2, ירושלים. טלפון: 02-6261658