אצלי בחבר'ה, לא משנה מה המוצא והעדה של החברים – בשביל כולם עוף בגריל זה ה-מאכל שעושה תחושה של בית, ובאמת כשנכנסתי השבוע לאורלי'ס רוטיסרי בכופר היישוב ברמת גן, ריחות של בית עלו באפי והמראות של העופות המשופדים ברוטיסרי ושל אלה הנצלים בפלנצ'ה לפני ההגשה הפעילו לי מיד את כל החושים ושמחתי שרעב הצהריים שלי עומד לקבל מענה שכזה.
בהתחלה חשבתי לקחת כריך עם פרגית או חזה עוף כמו שאני אוהבת ורבע עוף בצלחת עם תוספות, שנראו פצצה (יש ויטרינה שלמה של סלטים ורטבים טריים שמכינים במקום) – אבל ברגע ההזמנה שאלה אותי הבת המקסימה של אורלי איזה חלק מהעוף אני רוצה. השאלה שלה הלחיצה אותי, הבנתי שאני לא יכולה להסתפק רק בשוק וירך ולקחתי חצי עוף עם תוספות (46 שקלים), שהגיע עם אורז מאודה וחתיכות גזר קטנות, תפודים "בטעם מדורה" שהיו בתיבול ובעובי הנכונים, סלט עלים ירוקים, סלט קולסלאו וסלט כרוב סגול שכולם היו טריים וטובים.
את התפודים ואת העוף אורלי שמה על הפלנצ'ה לפני ההגשה לשדרוג אחרון והברישה את העוף ברוטב, ותשמעו – כל ביס עסיסי כמו שצריך. העוף לא מתייבש, ויורד מהעצם בקלות וללא מאמץ או התנגדות. רוטב הברביקיו שמכינים במקום מוסיף טעמי עישון ומתיקות טובים. בהתחלה אכלתי עם סכין ומזלג כי בכל זאת אני ליידי, אבל מהר מאוד ראיתי שמסביבי לא מתביישים ואוכלים עם הידיים ואפילו יש שלט קטן שמעודד את הלקוחות לקחת את העניינים לידיים ולא להתבייש, וכמה שנהניתי. באמת שלא צריך יותר מזה לצהריים. את התפודים טבלתי מפעם לפעם באיולי שום וזיתי קלמטה, שהיה לא פחות ממושלם.
כמו שכתבתי תכננתי גם לקחת כריך עם פרגית (25 שקלים לכריך פרגית/חזה עוף או קרעי עוף), אבל גם פה הבת המקסימה של אורלי נתנה לי טיפ שאימצתי בשמחה – ותרי על הפרגית וקחי קרעי עוף (לא כרעי עוף). ואיזה מזל שהקשבתי לה. את הכריך הן צרבו בחלקו הפנימי על הפלנצ'ה ומרחו לי בתוכו שלושה רטבים מטריפים – איולי הבית שהיה עשיר ומעולה, צ'ימיצ'ורי חרפרף חמצמץ שלדעתי אפשר לעשות אותו אפילו יותר חריף ורוטב קארי מעודן ומצוין. לכל זה נוסף סלטון ירוק טרי ורק אז הונחו קרעי העוף השמנמנים. מרוב שנהניתי מהכריך, כבר שבעתי וככה נשאר לי רבע עוף לקחת הביתה. זה הזמן גם לספר שאחרי הארוחה נותרתי בתחושה קלילה וטובה, למרות שהתלכלכתי קצת תוך כדי האכילה. אבל יותר מהכל הייתי מבסוטה לגלות כריך כל כך מושקע ואיכותי, בעסק משפחתי שמספק שירות נהדר ובמחיר משתלם.
הרבה לקוחות אגב מגיעים למקום בשביל לקחת טייק אוויי, ואם לשפוט לפי השאריות שלי שנלקחו הביתה, זה עוף להביא הביתה לכל ארוחה – צהריים, ערב, ואפילו להכנת כריכים כמו זה שאני אכלתי שם. רק אל תשכחו לבקש מהרטבים המופלאים.
>> בשבוע שעבר תקענו ארפס בשוק הכרמל בתל אביב
אורלי'ס רוטיסרי. ארלוזורוב 2 רמת גן. 053-8788986. כשר בלי תעודה