האמת היא שבכלל לא תכננו להגיע למאפיית מדיקו. ככה כנראה מתחילים סיפורי הזלילות הכי טובים, בספונטניות. אז גם השבוע מקום אחר היה בכלל על הכוונת שלנו, אבל התפריט בדיוק התחלף והעדפנו לאכול משהו פחות מחייב, שאפשר לקחת בידיים וללכת איתו. המאפייה הגיאורגית מדיקו אם כך הייתה פתרון מושלם, ומספיק רחוקה ממוקד התרחשות הקריסה הטרגית בעיר.
בגלל שהגענו בסוף היום ההיצע כבר הידלדל, אבל עדיין כלל כמה להיטים, ועל אף שזה היה סוף היום, יש לציין שעדיין הכל הרגיש טרי וטוב, לא עייף בכלל. נתחיל בלהיט של מסיבת הפחמימות הזאת: פרשקי - מאפה מטוגן מזכיר סופגנייה, במילוי בשר ובמילוי תפוח אדמה. מעדן זול ביותר (8 שקלים ליחידה במילוי בשר, 7 שקלים ליחידה במילוי תפוח אדמה) במילוי מושקע ובעל עומק טעמים בשריים. מי שבביתו היו מכינים קרפלך מסורתיים ירגיש בבית מבחינת טעמי הבשר. הפרשקי במילוי תפוח אדמה תובל במעט שמיר שהקפיץ אותו מעל הטעם הרגיל של מאפה תפוחי אדמה והיה כיפי מאוד.
עוד מנה מצוינת הייתה חצ'אפורי אימרולי (15 שקלים), מעין פיתת מחבת במילוי גבינה, שטוחה וצרובה. הצליחות שלה הייתה מאוזנת ונעימה, והמאפה רך, נעים וטעים. לצד כל המנות לקחנו קופסה של רוטב אג'יקה, מעין מטבל חרפרף חמצמץ של פלפלים, שום ועשבי תיבול שהחמיא מאוד למאפים השונים (15 שקלים לקופסת 250 גרם).
מנות נוספות שהיו לא רעות, אבל לא טובות כמו הראשונות היו סוג של בורקס מים, שיותר מכל הזכיר פשטידת מק אנד צ'יז ומין כיס גבינה גדול אפוי בתוספת חצאי ביצים קשות. לא רע בכלל, אבל ביחס למאפים המטוגנים והאימרולי הם נותרים מעט אנמיים.
בגלל שבוויטרינה לא נותרו כיסוני חינקלי קטנים, לא עמדנו בפיתוי וקנינו כמה קפואים הביתה ואנחנו רק מחכים למזג האוויר שיתקרר ונוכל לזרוק אותם כבר להתבשל במרק. מדובר ללא צל של ספק בחנות קטנה ומטריפה שעוד נחזור אליה כשנזדמן לאזור.
מדיקו. כיכר ויצמן 12, חולון. טלפון: 03-5566323. לא כשר