המיקום של ההמבורגרייה התל אביבית החדשה והמדוברת מושלם – על החוף מתחת לכיכר אתרים, ליד בריכת גורדון, גישה נוחה וקלילה מהחופים הסמוכים ובשעות מסוימות יש בריזה נהדרת. המקום גם נראה טוב מאוד – מעוצב יפה (לא מעט מקומות ישיבה, , ממותג, לעובדים יש אפילו חולצות אמריקאיות חביבות. הכל אמור היה להיות עשר. אבל לא כך היה.

צ'יזבורגר של בינגו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
צ'יזבורגר של בינגו | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

הזמנו שתי ארוחות קומבו: קלאסיק בינגו בורגר (55 שקלים+3 שקלים תוספת גבינה) וטבעוני (64 שקלים). ולקחנו גם קריספי צ'יקן (44 שקלים). רצינו להזמין מלפפונים חמוצים מטוגנים (18 שקלים), אבל היו חסרים. הקציצה בבינגו שונה מזאת שהתרגלנו לאכול בהמבורגריות שף בוטיקיות למיניהן – היא דקיקה וקטנה (100 גרם), מבוססת על בשר שפונדרה ונצלית במכונה שיובאה הנה מאמריקה. עוד משהו שיובא לבינגו מאמריקה הן הלחמניות – משתמשים כאן ממש באותן לחמניות של רשת שייק שאק.

אחרי שטעמנו אותן, לא ברור הצורך להביא במיוחד את הלחמניות האלה, שמרקמן מזכיר ספוג שהתייבש. הלחמניות חלביות, לא משהו שמתבטא בטעם מיוחד או במרקם אוורירי. הקציצה הדקה הייתה מיובשת גם היא. הגבינה לא הייתה קרובה ללהיות נמסה עליה. ביס שנתנו בהמבורגר חשף קציצה אפרפרה ועשויה לרמת וול דאן (יכול להיות שמדובר בכשל טכני נקודתי). היעדר עגבנייה וכמות זעירה של רוטב יצרו בסופו של דבר בורגר סביר שאינו מתבלט בנוף הקציצות הקיימות. סביר ולא יותר מזה. הצ'יפס (מיקס בטטה ותפוחי אדמה מהסוג הקפוא) לידו היה מאכזב: חיוור ופושר, והורגש שחסכו עלינו בכמות התוספת.

 

קומבו טבעוני. יופי של טבעות בצל (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קומבו טבעוני. יופי של טבעות בצל | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

קריספי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
קריספי צ'יקן | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ההמבורגר הטבעוני הוגש משום מה בלחמנייה שמזכירה לחמניות כשרות לפסח, אפילו שאנחנו כבר יותר קרובים לראש השנה. היא לא הייתה טעימה, וגם פה היובש היה דומיננטי מדי (למה לא להוסיף פרוסת עגבנייה?) מלבד לחמוצים הכיפיים שהחמיאו לקציצה וסיפקו קראנץ' מתקתק. לתוספת לקחנו טבעות בצל טעימות וקריספיות. הבצל בפנים שמר על צורה וטעם טובים והיה בשבילנו פיצוי על הצ'יפס.

אם עד עכשיו היינו אדישים, הנה מנה שבשבילה נחזור אולי לבינגו בורגר: הקריספי צ'יקן. עוף עסיסי, רך וטעים במעטפת בלילה פיקנטית עזת טעם. פה הייתה כל העסיסיות שחיפשנו בארוחה ואפילו הלחמנייה הבינונית לא הצליחה להרוס ביס מושלם של עוף, ציפוי פריך בטירוף, קולסלאו טעים, איולי והחמוצים הטעימים. מנה טראשית וכיפית שמתים לזלול אחרי בילוי בים (או בבריכת גורדון). בשבילה נחזור לפה, וננסה את שאר מנות העוף.

_OBJ

>> בפעם הקודמת אכלנו מיטבול סנדוויץ' ברוקוס

בינגו. הירקון 145, תל אביב. ראשון-שבת 12:00-22:00. לא כשר