ממש לא מזמן כתבתי פה במדור על השניצל בפיתה של ציון ברחוב הירקון בתל אביב ואיך בשעות הצהריים נוצר שם תור, לא משנה מה העונה. בתגובות ראיתי שחלק מהקוראים טענו ששום מנה לא שווה המתנה ושרק טמבלים עומדים בתור בשביל אוכל, אז לכל אלה – זה ממש לא בשבילכם, כי בשביל המנה הזאת של מוראד, שלא מעט צפוניים (אבל לא רק) יחתמו עליה כשווארמה הטובה בארץ, צריך סבלנות.

אחרי ההקדמה המאיימת, ניגש לעניין: בערך שלושת רבעי שעה חיכיתי לקבל את הפיתה השמנמנה שלי, ובזמן הרב הזה יכולתי להתרשם מהתנהלות העניינים בשווארמה של מוראד. מוראד ובנו מנהלים בצוותא את המקום – על התקנת המנות עמל האבא לאט לאט ועל מזיגת הבירות והחשבונות – הבן. חוץ ממני הייתה במקום עוד אישה אחת, אבל לא בטוח שהיינו רצויות שם כל כך, מה שבטוח – הלקוחות הזכרים מקבלים יחס הרבה יותר טוב פה. למה אני אומרת את זה? כי בשירותים של המקום יש אך ורק משתנה. אז אומנם יש הרבה דברים שאני עושה לא פחות טוב מגבר, אבל להשתין בעמידה אני עוד לא יודעת.

שווארמה מוראד כארם  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
לקראת הצהריים המאוחרים השיפוד כבר רזה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

מוראד מודע היטב לעצבנות של הממתינים, והוא מגיב לה בחיוך ערמומי ומרכך את קהל הרעבים במיומנות רבה. הוא יודע שאם כבר הגעת וחיכית את 5 הדקות הראשונות – כבר תחכה כמה שזה ייקח. זה לא שיש תחרות גדולה באזור, ורוב הסיכויים שאם הגעתם לשם, לא תלכו בעצבים כי הוא מפטפט עם סועדים בזמן שאתם טובעים בריר של עצמכם. הוא יודע את זה ונראה שגם נהנה מזה. עם הצלחה לא מתווכחים מה שנקרא.

את המנות מוראד מכין בתשומת לב רבה (מדי), בדקדקנות – הוא מניח פרוסות עגבנייה טריות ובצלים עם סומאק בתחתית השיפוד המסתובב, שיספגו טוב טוב את המיצים, מגלף בשר לכל מנה בנפרד ומהנדס את כל הנתחים העסיסיים לתוך פיתה. כל פיתה מקבלת ממנו את כל הקשב בעולם. התוספות כולן ביתיות, טריות וטובות – בנוסף לעגבניות והבצלים שמקבלים טיפול בצל השיפוד, יש כאן רצועות כרוב, פטרוזיליה, מלפפון חמוץ ופלפלונים חריפים. את הטחינה והעמבה כל אחד (ואחת) מוסיף לעצמו לפי הטעם משפופרות לחיצות.

שווארמה מוראד כארם  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
לוקחים את הזמן המתוק שלהם | צילום: איילה כהן, mako אוכל

שווארמה מוראד כארם  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
יאללה, שים כבר | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הבשר אצל מוראד טעים ושומני, התוספות מחמיאות לו, והחלק הכי טעים במנה הוא הסוף של הפיתה, שספגה את שומן הכבש, את מיץ העגבנייה, נוזלי הבשר והטחינה. האם ההמתנה שווה את המנה? מצטערת לאכזב, אבל התשובה היא לא. נכון, מדובר ללא ספק במנה טובה, טעימה, נדיבה, אבל עם כל הכבוד, היא לא מצדיקה את כל הטקס הארוך הזה של המזמוזים עם הפיתה. מוראד, שום דבר לא יקרה אם תכין שתי פיתות במקביל ותזוז טיפה יותר מהר, הגזמת לגמרי אחי. ותשימו אסלה, ראבאק. אתה נותן לאנשים להתייבש כמעט שעה בשביל מנה, לפחות ש*כולם* יוכלו להשתין כמו צריך בזמן הזה.

על הבירה הקרה לצערי ויתרתי הפעם, כי הייתי באמצע העבודה, אבל הנוף של הגליל המערבי מחלון האוטו היה אפילו עוד יותר יפה עם המנה הזאת בתוך הבטן.

פפוש

שווארמה מוראד כראם, כפר יאסיף. טלפון: 04-9965526