בניגוד להרבה נהגים שמבלים כמעט את כל היום שלהם על הכביש, אני דווקא אוהבת חורף. מה יותר רומנטי מגשם עז שמכה על השמשה, ריח של אדמה רטובה ושמיים דרמטיים? נוסעת לי בכבישי הארץ, מביטה בנופים היפים של העונה, מתחממת מהמיזוג של הרכב ובראש אני מדמיינת שהוא קמין בוער.
הדרך השנייה הכי טובה להתחמם בחורף, וגם הפופולרית יותר, היא כמובן אכילת מאפים חמים. לכן בביקורי השבוע בעפולה, בירת העמק (הירוק והיפה עכשיו מתמיד), ניצלתי את הקור ואת הצורך בפחמימות ונסעתי הישר לעצירה בחצ'פורי זיוה.
מדובר במאפייה גיאורגית אסלית, מפעל של אישה אחת מוכשרת במיוחד - נטלי רוסין. רוסין למדה את תורת החצ'פורי מסבתא שלה ומאמא שלה, זיוה, ועל שמה קראה למאפייה הממוקמת במרכז העיר. ולמי שלא היה בטוח מה זה חצ'פורי – חצ'ה: גבינה, פורי: לחם – אבל פה אצל נטלי יש באמת המון אפשרויות: תפוח אדמה, טונה, שעועית וסוגי גבינה שונים בלא מעט שילובים עם ירקות ותיבולים.
החצ'פורי של נטלי טריים טריים, תמיד נאפו באותו היום וזה ניכר בריח המשכר של המאפים באוויר ובידיים המקומחות של בעלת הבית. אי אפשר להתעלם מהריח הזה, וכשנכנסים, גם קשה להתעלם מהמראה שלהם.
לא היה קל להחליט, אבל לקחתי חצ'פורי מגרולי סגור אפוי עם גבינה גיאורגית מסורתית ופטריות וחצ'פורי עגול ומטוגן במילוי גבינה (22 שקלים כל אחד). שני הבצקים אומנם נעשים בצורה שונה מאוד, אבל טעימים באותה מידה. הבצקים רכים אך לא לחים או ספוגיים, לא שומניים מדי ועבים בדיוק במידה. גם המילויים לא מאכזבים - פטריות בנדיבות וגבינה במליחות עדינה בשפע - והמילויים מפוזרים בצורה יסודית כך שאין פינות מאסיביות של בצק יבש. אם תשאלו אותי, זה מושלם עם תה שחור כהה ומעט סוכר. כשמדברים על אוכל עדתי לנשמה, מדברים על זה.
אחרי חצי שעה של נסיעה כמובן שהתחרטתי שלא לקחתי עוד חצ'פורי או שניים לחמם לעצמי בערב בבית, אבל לפחות עכשיו יש לי סיבה טובה לחזור לעפולה, שאוכל רחוב מעולה לא חסר בה, ולנסות עוד כמה מהחמודים האלה.
>> בשבוע שעבר תקענו כריכים במעדניית ביאטריס
חצ'פורי זיוה. משה שרת 3, עפולה. טלפון: 04-8323111. כשר