מי שעוקב אחרי מדורי אוכל בטח שם לב כבר לדרישה ההולכת וגוברת לבצקים ממולאים, וכיסונים בפרט. אוכל של מאמות, מנחם, חם, שומני וטעים. לאחרונה נפתח מקום שמציע מאפים גיאורגיים מצוינים בשוק הכרמל והפך למאוד פופולרי במהרה. בצדק. אבל תנו לי לספר לכם על מקום קטן יותר, צנוע ופשוט, שנמצא בערך 500 מטר מהשוק וכנראה שלא תצטרכו לחכות שם בתור ולהידחק בין עשרות אנשים: "מלך העופות".

מדובר במסעדה קטנה שקיימת כבר עשרות שנים ומתמחה בעוף בגריל. בטח לא מעט תל אביביים כבר קנו משם עוף הביתה או לקחו לשם את הילדים לצהריים אחרי בית ספר. אז מתברר שבשנים האחרונות מלך העופות סובל מפיצול אישיות, ולצד העופות, האורז, הסלטים והצ'יפס, התחילו להכין שם גם מאפים גיאורגיים מסורתיים: בליני, חצ'פורי, לוביאני, צ'יבורקי, פירושקי, אימרולי, חינקלי ואפילו צ'ורצ'חלה, שהם נשבעים שהיא טעימה כמו בגיאורגיה אם לא יותר.

 

מלך העופות (חצ'פוריקס) תל אביב (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מלך העופות (חצ'פוריקס) תל אביב | צילום: איילה כהן, mako אוכל
ויטרינת מאפים גאורגיים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
ויטרינת מאפים גאורגיים | צילום: איילה כהן, mako אוכל

הגעתי למקום עם שתי ידידות אחרי אירוע סוחט רגשית בגן מאיר ומה שנקרא פתחנו שולחן. ראשון נזלל החצ'אפורי גבינה (25 שקלים). מילוי נפלא של גבינה מלוחה וטעימה. המאפה חומם לפני ההגשה, וזה רק הוסיף לו. היחס בין הבצק למילוי היה אידיאלי. משהו שאפשר לאכול ממנו עוד ועוד.

חצ'אפורי גבינה מהמם (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
חצ'אפורי גבינה מהמם | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אחריו אכלנו עוד מנה מצוינת, הפעם בשרית. צ'יבורקי בשר (25 שקלים). את הכיסון הזה מטגנים, ככה שזה קצת כמו לאכול סופגנייה, אבל המילוי הבשרי בפנים נותר מתובל ועסיסי - קציצה דקיקה בציפוי בצק, שלמרות שטוגן בשמן עמוק, לא מרגיש שומני מדי. זה לא משהו שבגילי אני יכולה לאכול כל יום, בכל זאת, אבל באמת שלא סבלתי מצרבת, ורק על זה כל הכבוד.

 

צ'יבורקי בשר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
צ'יבורקי בשר | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנה הכי פחות מוצלחת הייתה דווקא היפה ביותר, הפירושקי העגול והתפוח (35 שקלים ל-2 יחידות) במילוי תפוחי אדמה. לרוב אני דווקא מחבבת מאוד בצקים עם תפוח אדמה, אבל כאן המילוי היה אנמי, ובעיקר החוויר לעומת מילויי הגבינה והבשר.

 

פירושקי תפוח אדמה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פירושקי תפוח אדמה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אחרונים חביבים נשאבו החינקלי (50 שקלים ל-6 יחידות). כיסונים מאודים עם פטמת בצק, חצי מהם במילוי פטריות וחצי במילוי בשר. מילוי הפטריות הוא פשרה לא רעה בשביל צמחוני/טבעוני שרוצה ליהנות מאיזה כיסון גיאורגי טוב (למאפה הלוביאני במילוי עדשים אדומות פחות התחברתי. יבש מדי.), אבל חינקלי הבשר היה תענוג. בצק אלסטי ממולא קציצונת שמנמנה עם הרבה ירוקים, וכשנותנים ביס שואבים מהר גם את המרק בתוך הכיסון. לצד החינקלי מוגש רוטב גיאורגי מסורתי חמוץ-מתוק של שזיפים (אבל באמת שהורדנו את כל הכיסונים בסדר גמור בלעדיו).

 

חינקלי במילוי פטריות ובשר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
חינקלי במילוי פטריות ובשר | צילום: איילה כהן, mako אוכל

את הארוחה סיימנו מפוצצות כבר, והבעלים, שהסביר לנו על כל מנה באדיבות וסבלנות, הפציר בנו לנסות את קינוח הצ'ורצ'חלה. בכוונה לא הזמנתי, שיישאר תירוץ לחזור.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו פלאפל ושווארמה בפתח תקווה

 

_OBJ

עוף בגריל (חצ'פוריקס). מרכז בעלי מלאכה תל אביב. טלפון: 03-5283487