על המקום של השבוע שמעתי במקרה מידידה שגרה ביפו, אבל מיד כשהיא סיפרה לי עליו היה לי ברור שממש בקרוב כולם הולכים לשמוע עליו. אז על מה מדובר? זלמניקו. נכון שם מתוק? זלמניקו הוא דוכן-מזללה-מסעדה חדשה שצמודה למקום שכבר צבר חתיכת מוניטין בתחום, הקצבייה הוותיקה והמוערכת ביפו (ומאז גם בקניון G) , "הבשרים של זלמן". בגלל העבודות הנרחבות ושדרות ירושלים החסומות, המקום מרגיש כמעט סודי ונסתר כשמגיעים אליו עם רכב – ולא נשקר – זה מוסיף לחוויה.

 

View this post on Instagram

A post shared by Moshe Galkop (@moshe_galkop) on

View this post on Instagram

A post shared by Moshe Galkop (@moshe_galkop) on

 

בזלמניקו מציעים, לפחות כרגע, תפריט מהודק של מגוון אופציות למנות בשרים על גריל. כולם טריים, מטופלים ומוכנים במקום, כשבעתיד אפשר יהיה גם לבחור בשר בקצבייה הסמוכה ולהכין אותו מיד על הפלנצ'ה. זה מתבקש בסך הכל. המקום עצמו נקי, מסודר ונאמן לקונספט הקצבייה עם אריחים מצוחצחים ומטבח מרווח, ויודקו הגריל-מן האדיב מארח את הסקרנים הרעבים בסבלנות ובנדיבות: הוא קלט אותי ואת הידידה היפואית, הבין שיש פה רצון לטעום כמה שיותר, ובמחיר של 3 מנות (35 שקלים למנה) ארגן אותנו בעצם עם 4 מנות בשיטת מיקס. יודקו החמוד גם חילק לנו יפה כל מנה ל-2, כי אכלנו הכל ביחד.

 

זלמניקו - התפריט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - התפריט | צילום: איילה כהן, mako אוכל
זלמניקו - יודקו בפעולה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - יודקו בפעולה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנות שנטעמו היו קבב זלמניקו, מעורב יפו, מרגז ושקדים. המחיר למנה בצלחת או בפיתה זהה, לא דבר מובן מאליו בכלל בעולמות השיפודיות. ראשונה הגיעה פיתה עם קבב ומעורב. יסלח לי רגע המעורב, כי ללא ספק הכוכב של המקום הוא הקבב הנהדר של זלמניקו. בניגוד להרבה מקומות פופלריים ומוצלחים, כאן אין גריל פחם, אלא פלנצ'ה, והנה הקבב עדיין עסיסי ביותר, מתובל לשלמות, צבעו מבפנים אדמדם. באמת קבב מצוין. על המעורב אין לי שום דבר רע להגיד, רק שליד הקבב הזה הוא קצת מחוויר.

 

זלמניקו - קבב ומעורב יפואי בפיתה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - קבב ומעורב יפואי בפיתה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

המנה השנייה שניסינו הייתה מיקס שקדים ומעורב, הפעם בצלחת. שקדים זה לא נתח בשביל כל אחד, המרקם שלו נע בין שומני לצמיגי, ובשילוב המעורב זאת בפירוש מנה הארד-קור לחובבי איברי פנים שלא מפחדים משומן. זה הזמן לציין גם את התוספות המושקעות והטעימות כאן – סלסת עגבניות מצוינת, רוטב שרמולה-אריסה עשיר עם נוכחות של כמון, וגם חריף ירוק מצוין. לצד הרטבים יש גם תוספות כיפיות של סלט כרוב, סלט צנוניות וחמוצים טובים.

 

זלמניקו - שקדים ומעורב יפואי בצלחת (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - שקדים ומעורב יפואי בצלחת | צילום: איילה כהן, mako אוכל

אחרונה נזללה המרגז. שוב, ניכרת הטריות והמלאכה בניקנוק הקבבון-מרגז, ועם התוספות של הבצלים המטוגנים והרטבים בתוך הפיתה הרכה מתקבלת מנה כיפית וטעימה, לא חריפה מדי. בזמן הבליסה חשבנו לנסות גם בוריק (25 שקלים), אבל עד שנזכרנו החבר'ה כבר סגרו וקיפלו את המכונה. לא נורא, זה רק נותן לי תירוץ לחזור. אם אני צריכה להמר על תחושת הבטן שלי - עוד קצת השתפשפות וסיום ההרצה – ויש פה בונבוניירה.

 

זלמניקו - מרגז (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
זלמניקו - מרגז | צילום: איילה כהן, mako אוכל

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בפעם הקודמת אכלנו בפיצרייה גלירומא בדיזנגוף

זלמניקו. בן זומא 1, תל אביב יפו.