לפני חודשים ספורים נולד למסעדת צפרירים 1 אח קטן: מנגל. בעוד שלצפרירים 1 מגיעים לבילוי, מנגל מציע חוויה הרבה יותר עניינית: אוכל על האש. כן, יש הרבה תוספות ולא מעט אופציות לבחור מהן, אבל אתם תגיעו, תפתחו שולחן, ותסיימו די מהר. אוכל רחוב, קיצור.
המנגל במסעדת מנגל הוא אימתני. מפצלתי כמעט: מבנה רב קומות עם גלגלי שיניים ושלשלאות, קונסטרוקציה שלמה שיכולה להכיל כמות אסטרונומית של שיפודים ומצדיקה את שמו של המקום. בתפריט יש לא מעט אופציות צמחוניות וגם דגים, ככה שלמרות המראה המאסיבי והאווירה הבשרית - גם צמחונים ואפילו טבעונים יכולים למצוא לעצמם כאן משהו (לא בטוח שזאת תהיה בחירה הראשונה שלהם פשוט).
לפתיחה הלכנו על מנת קבב (40 שקלים). הקבב שמנמן, לא דחוס מדי ועסיסי. הוא נצלה לרמת עשייה טובה ומוגש לצד ירקות שנצלו גם הם על האש (עגבנייה, בצל, פלפל חריף), טחינה בעיטור גרגרי חומוס ופיתה רכה. בגלל שלקחנו מנה נוספת ויתרנו על הפחמימה הפעם וזללנו את הקבב כמו שהוא עם שאר התוספות (ועם הפיתה של המנה הבאה, נגיע לזה). מדובר במנה הגונה ומספקת שסוגרת צהריים בכיף. בעמדת הבר אפשר לנשנש חמוצים חופשי, ואני בטוחה שאם היינו מבקשים תוספת פיתה/טחינה, היינו נענים בחיוב.
המנה הנוספת שלקחנו הייתה כנפיים (35 שקלים) - רביעיית כנפיים שירדו מהשיפוד הישר לפיתה דקה פתוחה שמשוחה ברוטב עדין וכמו במנה הקודמת לוו בירקות צלויים ובטחינה. הכנפיים החרוכות היו טעימות, אבל כנפיים על האש הן מראש לא מנה שמגירה יותר מדי נוזל, שומן או עסיס - אבל הנה הטיפ שלנו: קחו קצת מהפיתה הדקיקה של המנה הזאת ותאכלו איתה את הקבב. שילוב כיפי ביותר.
כשהמנות היקרות ביותר בתפריט הן פילה דניס (79 שקלים) ואנטרקוט (68 שקלים), אפשר לומר שמנגל מציעה אופציות שפויות לצהריים חיפאיים, בטח למי שאוכל כשר.
מנגל. מוריה 54 חיפה. 04-8324244. כשר