ממש באותה פינה, אותו חלל ופחות או יותר אותו עיצוב - נפתחה פיתה ברודשטיין, מזללת פיתות, פיתרייה חדשה - שמציעה קבבים, פרגיות, נקניקיות מרגז או מיקס רידיפיין ופטריות על גריל פחמים, אותם אפשר לאכול בתוך פיתה או על צלחת. על המקום אחראים גיל ודן רושנסקי (דדה, אנטיליה, המשביר 2) ודנה ברודשטיין (המשביר 2), שמשתפים שוב פעולה במקום החדש.

פיתה ברודשטיין (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה ברודשטיין | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כשמגיעים למקום אפשר לרגע להתבלבל ולחשוב שאבן עזרא נפתחה מחדש, זאת כיוון שהמקום נראה בדיוק אותו דבר, עם אותו מטבח פתוח ומקומות ישיבה, רק שהפעם בכניסה ניצב מסך ממנו מזמינים את האוכל. כאמור, התפריט כרגע כולל 4 אפשרויות: פרגית, קבב, מרגז ובשר רידיפיין מוקפץ עם פטריות - כולן מגיעות בפיתה ב-48 שקלים או על צלחת ב-52 שקלים, פער סביר במחיר הרי לפעמים הזמנת מנה בצלחת מקפיצה את החשבון אוטומטית. בעתיד צפויות להיכנס לתפריט מנות נוספות, וזה גם הזמן להזכיר שמדובר בתקופת הרצה, כך שדברים עוד עשויים להשתנות ולהתעצב קצת אחרת. 

פיתה ברודשטיין. שותפות של דנה ברודשטיין עם דן וגיל (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה ברודשטיין. שותפות של דנה ברודשטיין עם דן וגיל רושנסקי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ראשונה הוזמנה פיתת "אני קבב" (48 שקלים), עם כמות יפה של קבבים קטנים-בינוניים שנתחבו בצורה אסטרטגית בתוך הפיתה, כך שבכל ביס אפשר היה ליהנות מהקבב העסיסי. הקבב כאן אולי לא מורכב מבשר פרימיום או נקצץ בזה הרגע, אבל הוא עושה את העבודה בדיוק כמו שצריך עם מרקם לעיס טוב, לחות עסיסית וטעם נהדר שרק צלייה על גחלים יודעת להעניק. ביחד עם טחינת הר ברכה, עמבה, צ'ימיצ'ורי עשבוני כיפי ומרענן, וירקות צלויים על גבול החרוכים - מדובר בביסים מספקים מאוד, לאורך כל חוויית האכילה. למרות היותה מנה הגונה ומהנה, הפיתה בג'סמינו - כנראה הפיתה עם המוניטין הכי גבוה בתל אביב - זולה יותר מפיתה ברודשטיין, וזה אחרי העלאת מחירים. כך או כך, יש מספיק שכונות בעיר שיכולות ליהנות ממקום שמציע פיתות בשר על האש. 

פיתה ברודשטיין. קבב בפיתה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה ברודשטיין. קבב בפיתה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

גם מנת "אישתי פרגית" מוצלחת. אותו הרכב טחינה-עמבה-ירקות, הפעם בתוספת רצועות פרגיות דקות בחריכה אידיאלית. גם כאן חוויית האכילה מרגישה מאוד שלמה, זאת בזכות איזון נבון בתוך הפיתה, שמייצר רצון להמשיך לאכול עד הביס האחרון. יהיה נחמד אם בעתיד יהיו במקום שיפקות, חמוצים, זיתים, כרוב כבוש שיהיה אפשר לנשנש ליד הפיתה, אבל אולי גם זה יגיע בהמשך ההרצה. אנחנו אומנם הגענו בשעת צהריים, אבל אפשר לדמיין בקלות ארוחת ערב במקום. לפחות עכשיו, אין כאן אווירת "אוכלים הולכים".

פיתה ברודשטיין - פרגית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה ברודשטיין - פרגית | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אחרי 2 פיתות רצינו גם לנסות את המרגז בצלחת. הנקניקיות הגיעו עם פיצוח טוב, מרקם וטעמים כיפי, לא יותר מדי חריפות (אולי אפילו פחות מדי). על הצלחת מונחת ערימה נדיבה של נקניקיות ולידן בצלים, פלפל חריף ועגבנייה חרוכים. בצד תערובת טחינה, עמבה וצ'ימיצ'ורי נענע-כוסברה. אנחנו אכלנו אותה כמנת חלוקה שסגרה לנו יפה מאוד את הפינה, ואומנם לא ביקשנו - אבל התחושה הייתה שלו היינו מבקשים תוספת ירקות - היינו נענים בחיוב. 

פיתה ברודשטיין. מרגז בצלחת (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה ברודשטיין. מרגז בצלחת | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בקיצור, פיתה ברודשטיין אומנם רק נפתחה, אבל לפי נתוני הפתיחה - נראה שמדובר בתוספת כיפית וחיונית לשכונה, כי בסופו של דבר בשר על האש זה נורא טעים ועוד בתי אוכל שמציעים זאת ברדיוס הקרוב ומציעים אוכל טעים הם דבר חיובי.

פיתה ברודשטיין. המשביר 2, תל אביב. ראשון-שישי 12:00-01:00