מאכלים מתאימים לעונות השנה כמעט כמו בגדים: הגיוני לאכול מרק אפונה מהביל בחורף ומרק גספצ'ו מצנן בקיץ, חמין בשבת גשומה ואבטיח ובולגרית בשבת לוהטת בחוף הים. אבל לכל כלל יש את היוצא מן הכלל - ובמקרה הזה - מדובר בפסטה. פחמימה שכיף לאכול כל השנה. פסטה היא אחד המאכלים הוורסטיליים שיש, אפשר לשבת איתה לדייט רומנטי עם כוס יין, ארוחה זריזה בצהריים או בערב לילדים, לשדך אליה כמעט כמו דבר שקיים במטבח או לטרוף אותה עם שמן זית, מלח ופלפל מהסיר. אני מאוד אוהבת פסטה. אם זה לא היה ברור עד עכשיו.

>> מתכונים לראש השנה

למרות שאנחנו לא בדיוק איטלקיים, למעט הגינונים ההמוניים והצעקניים, אפשר למצוא מנות פסטה כמעט בכל מסעדה בארץ. בטח שבתפריט הילדים. בדרך כלל זו תהיה פסטה יבשה (לא שיש משהו רע בזה) עם רוטב עגבניות מקופסת שימורים (גם זה לא תמיד רע) וקצת גבינה בסגנון פרמזן מעל. אבל יש גם מקומות ששמים את הפסטה במרכז וממש משקיעים. כזה מקום הוא הפסטה בר בשוק לוינסקי בתל אביב, שנפתח כבר לפני כשנתיים וממשיך להוציא מנות פסטה יציבות וטובות בנוסף לפסטה עבודת יד שאפשר לאסוף הביתה והרוטב כבר תלוי בכם.

פסטה שוק לוינסקי תפריט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פסטה שוק לוינסקי תפריט | צילום: איילה כהן, mako אוכל
פסטה שוק לוינסקי (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
מכינים על המקום | צילום: איילה כהן, mako אוכל

השבוע ניצלתי שעה נדירה של חנייה רגועה ברחוב נחלת בנימין ופיתיתי ידידה לרדת איתי על צלחת פסטה בהפסקת צהריים, את היין שמרנו כבר לערב. לא מעט אופציות יש פה, וגם סוגי פסטה שונים שמסודרים באופן נאה ומגרה בוויטרינה. הלכנו על סיציליאנית - תרד, זוקיני וגבינת עיזים (45 שקלים) וארביאטה - עגבניות, תרד ופקורינו (46 שקלים) עם פסטה שבבצק שלה כבר נוכחות העגבניות. המנות מוכנות עם הזמנה כך שאפשר לצפות בלהבות הגבוהות והמהפנטות שעולות מהכיריים עד שיוצאת המנה הרותחת.

פסטה שוק לוינסקי - פסטה סיציליאנה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
פסטה שוק לוינסקי - פסטה סיציליאנה | צילום: איילה כהן, mako אוכל

 

פסטה שוק לוינסקי - פסטה ארביאטה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
ארביאטה עם פסטת עגבניות | צילום: איילה כהן, mako אוכל

במנה הסיציליאנית גבינת העיזים נכחה באופן משמעותי, משתלט אפילו, כך שאם אתם לא בקטע של עיזים, זה לא בשבילכם. פסטה פרשית וקלילה, מושלמת לימים החמים בשוק. לא מתקמצנים פה על הירקות או הגבינה, והמנה גדולה ומשביעה. הרוטב של הארביאטה היה חריף וטוב, עוקצנות כיפית עם גבינה טובה, מה עוד אפשר לבקש? אה כן, ביקשנו תוספת פרמזן, אבל זה כי אנחנו חיות פרמזן.

בשורה התחתונה, פה לא ממציאים את הפסטה מחדש, וטוב שכך. מנות קלאסיות עם ביצוע מקצועי במחירים הגיוניים. כן ירבו.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו במעושן

 

פסטה בר לוינסקי. נחלת בנימין 84, תל אביב. טלפון: 077-6210064