אנחנו בתקופה שבה כל ענף המסעדנות בארץ עובר טרנספורמציה ומתעצב מחדש, אחרי 2 מהלומות שרבים עוד מתאוששים מהן: הקורונה והמלחמה. מסעדות השף הולכות ומתמעטות, מנסות להתאים את עצמן לסועדים ולהציע גם ארוחות קצת יותר "נגישות", רוב המקומות החדשים שנפתחים הם ביסטרואים או בתי מאפה, מדפי הגראב אנד גו הולכים וגדלים, וכמובן הפופ אפים. פופ אפ הוא דרך משתלמת יותר, עם מינימום לקיחת סיכונים עבור השפים, המסעדנים והיזמים, ולמרות שבתור קהל הצרכנים זה יכול להיות לעיתים ביאוס וניג'וס, קשה להאשים אותם, התנאים בישראל קשים ואף אחד לא רוצה עכשיו לשקוע בחובות והרפתקאות פחות מוצלחות. 

פופ אפ מיטמן (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פופ אפ מיטמן | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

כל ההקדמה הזאת כדי לדווח שמיטמן בשרונה, המעדנייה-קצבייה בהקמת האחים לגזיאל (יותם, עומר ואריאל), החזירו את פופ אפ "מהקצב ללצלחת" שפעל לפני כשנה. האחים לגזיאל מטפלים בעצמם בבשר (בקר הולשטיין ישראלי מרמת הגולן) ומציעים שלל נתחים ומוצרי בשר לרכישה, וכעת בפופ אפ - הבשר הטרי עובר מהמעדנייה אל הפלמצ'ה בדוכן הסמוך ומוגש לצד מספר תוספות. מקרר טו פלנצ'ה. נכון לעכשיו, הפופ אפ הזה צפוי להימשך לפחות חודשיים, אבל משיחה קצרה עם מנהל המקום נראה שהתכנון הוא להפוך את הסידור הזה למשהו קבוע יותר וגם הרחבת התפריט. 

קצביית מיטמן בשרונה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קצביית מיטמן בשרונה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מסעדת פופ אפ לרשת הקצביות מיטמן (צילום: רוני כספי, יחסי ציבור)
מסעדת פופ אפ לרשת הקצביות מיטמן | צילום: רוני כספי, יחסי ציבור

הדיל הוא כזה: בשעות הצהריים מוגשת כאן מנת סטייק אנד צ'יפס (89 שקלים): סטייק 300 גרם של אנטריקוט/שייטל לצד קרעי תפודים פריכים; ואחרי שעה 15:00 מוציאים את התותחים הכבדים יותר: מגש זוגי (179 שקלים) עם סטייק אנטריקוט (300 גרם), פילה שייטל (250 גרם), 250 גרם של קבבים ונקניקיות שמכינים כאן, ותוספת תפוחי אדמה פריכים ותירסים צלויים; או לממש רעבים - מגש חברים מותאם ל4-5 סועדים (359 שקלים) עם פריים ריב במשקל 550 גרם, סינטה (250 גרם), פילה שייטל (250 גרם), 500 גרם של קבבים ונקניקיות, תפוחי אדמה פריכים ותירסים צלויים.

נתחים מבקר ישראלי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
נתחים מבקר ישראלי | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הגעתי לדוכן מגובה בעוד 4 חברות וחברים רעבים והלכנו בלי בושה על מגש החברים, לפרק קילו וחצי של בשר. היה תענוג. מעל כולם נצץ הפריים ריב: רצועות בשר נמסות בפה, טעימות, מתובלות לשלמות, שלא השארנו מהן פירור. לא אציין שמות, אבל גם העצם כורסמה יפה. גם יתר הנתחים היו מוצלחים - הסינטה, השייטל והאנטריקוט (שאותו קיבלנו כפינוק) - כולם עשויים במידה מדויקת, מתובלים, רכים. הנקניקיות פציחות ופיקנטיות, הקבבים טובים וגם התוספות תורמות פה לחוויה: צלחת עם כמות נדיבה מאוד של צ'יפס - תפוחי אדמה "קרועים" בציפוי מתובל עדין, חתיכות קלחי תירס צלויות, קולסלאו וצ'ימיצ'ורי. כל 5 הסועדים שהיינו יצאו שבעים ומסופקים, בלי להרגיש שחסרו לנו פחמימות. 

פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פריים ריב מעולה. מיטמן שרונה | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
ויש גם תוספות טובות ליד הבשר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
ויש גם תוספות טובות ליד הבשר | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אז נכון שישיבה במתחם שרונה לארוחה זה לא בהכרח חוויה של קוליות, ועדיין - ממש לא היינו לבד וסביבנו שולחנות של זוגות וחבורות בטווח גיל משתנה. חלקם תושבי השכונה, חלקם עובדי האזור וחלק גדול הם צעירות וצעירים שמגיעים במיוחד וחיים בסרט של צ'לסי מרקט, מה רע להם? בתוך תקופה כל כך חסרת יציבות וחוסר ודאות, הארוחה הזאת, שעולה לכל סועד 72 שקלים (ללא שתייה), באה לנו ממש טוב, אפילו שאכלנו במתחם אוכל של שוק אוכל מקורה. 

מיטמן. שרונה מרקט, תל אביב יפו. טלפון: 08-8544434. כשר