אחרי פיתת השף המאכזבת של השבוע שעבר, רציתי לחזור למקום שהוא ההפך הגמור מפיתת שף. בפתח תקווה אני עובדת יחסית מעט, אבל תמיד מוצאת משהו לתקוע. הפעם הלכתי על בטוח, מקום שפועל כבר עשרות שנים ואף פעם לא מאכזב.
לקרוא ל"פלאפל בחוכמה" מסעדה זה מוגזם, אפילו המילה דוכן קצת גדולה עליו; מדובר בבוטקה הכי צנוע שאפשר, מטר על מטר, עם כמה כסאות פלסטיק פזורים סביב, שמשייה וכיור עם מים (שמגיעים מהבניין הסמוך). רעש וצלצולים לא תמצאו פה, מה שכן תמצאו זה מנת פלאפל קלאסית נהדרת בטעם של פעם, וזו לא סיסמה ריקה מתוכן של פרסומאים.
הפיתה רכה וטרייה, כדורי הפלאפל קטנים עם תיבול עדין, בלי ירוקים שיסיחו את הדעת. הכדורים נזרקים לשמן בזמן ההזמנה או טיפה לפני, תלוי בכמות הלקוחות הרעבים, ויוצאים מהשמן סופר פריכים ופציחים, כמעט כמו ביסלי. אם היו אומרים לי שאלה כדורי פלאפל בציפוי ביסלי כנראה שהייתי מאמינה. סלטים? עגבניות ומלפפונים קצוצים, טריים ורעננים, כרוב בהחמצה עדינה וזהו. טחינה, עמבה וחריף עדין וטעים. והטעם? מעולה.
מה שהופך את המרכיבים הפשוטים האלה למנה טובה זה הטריות, אין פה ספק בכלל. את מרגישה שבעל הבית (הבוטקה במקרה הזה) יודע את זה, הוא לא מכין ג'רה ענקית של סלט שתוך חצי שעה יהפוך לסמרטוט בחום הזה, הוא שומר את הירקות שלמים בצד וחותך אותם במהלך היום במתינות.
אותו הדבר עם כדורי הפלאפל: יודעים פה שכדור הכי טעים ברגע שהוא יוצא מהשמן, לא אחרי שהתבוסס 40 דקות או השתזף באיזו מנורה של מדגרה. יש פה התחשבות ומחשבה, רוצים שיהיה לך טעים, לא בשביל כתבות ולייקים, אלא כדי שיהיה לך טעים. אין יותר מרגש מזה.
הלוואי שיותר בעלי מסעדות, מזללות ודוכנים יבינו שמקום שמגיש אוכל צריך בראש ובראשונה להקפיד על אוכל טרי וטעים. נכון, חשוב להרוויח וחשוב לעשות ניסויים במטבח. אבל לא לשכוח את הלקוח ששם את הכסף שלו, עושה הפסקה מהחיים בשביל נחמה טעימה ומשביעה. בפלאפלייה הקטנטונת הזו, שבה יש מנה אחת שעולה 14 שקלים, זוכרים את מה שרבים עוד לא למדו ומקווה שיבואו לפה ללמוד. מקווה שתעשו לעצמכם טובה ותלכו לשם גם. בעצם אל תלכו, תרוצו.
פלאפל בחוכמה. יצחק שדה 32, פתח תקווה. טלפון: 03-9231510. כשר