רק לא מזמן אכלנו טאקו טוב בשוק הכרמל-כרם התימנים, והנה עוד פנינה פינתית צצה לה באזור: פיצה דיברסו. באופן כללי, השוק על שלל סמטאותיו הוא זירה שמתחדשת תכופות ובקלות מרגישים שם תיירים, אפילו אם גרים במרחק 10-20 דקות. מה שנחמד זה שהצלחנו לשבת שם בשישי בצהריים ולא להרגיש את המולת השוק וסיורי האוכל.
מי שעומד מאחורי הפיצה החדשה הוא הטבח המנוסה אלכס ויינר, והפיצה שלו מעולה: בצק מחמצת - קמח, מים ומלח בהתפחה של 36 שעות; רוטב עגבניות טריות טעים ועשיר וגם תוספות שמקבלות טיפול (אנחנו ניסינו רק 3, אבל יש עוד). הפיצות במקום לא גדולות, 30 ס"מ, ולמרות שיש רק שני טאבונים, הן יוצאות מהם מהר ונוחתות על הארגזים הצבעוניים ההפוכים, אחד מסמלי האכילה בחוץ בזמן הקורונה. אגב, בוולט אתם לא תמצאו אותה לצערכם: אלכס מאמין שפיצה כזאת צריך לאכול טרייה ושהיא אינה עוברת משלוח.
לקחנו פיצה מרגריטה, בדיברסו קוראים לה המלכה ה-M (52 שקלים) ועפנו על הרוטב, די נדיר ליהנות כל כך בפיצה דווקא מהרוטב שלה. השימוש בעגבניות טריות מעניק לרוטב רעננות נחוצה וביחד עם הבצק, שאינו פריך, נוצר שילוב מצוין. הבצק לא קראנצ'י, הוא רטוב, כיאה לבצק של פיצה נפוליטנית, דק ורופס, וזה כל כך טעים.
הפיצה השנייה שהוזמנה היא "הלבנה" (63 שקלים): מוצרלה וגאודה מיושנת, תירס טרי, בצל ירוק ופלפל שחור. התירס היה מתוק בטירוף וטרי, הוא לא התכווצ'ץ' בכלל באפייה. השילוב עם הגבינות והבצל יוצר אוממי מתקתק שהחלטנו לשבור עם תוספת מהחריף שאלכס מכין במקום. מזל שעשינו את זה. סלסלת הפלפלים הזאת מצוינת וכל הקראסטים של כל הפיצות מיד נטבלו בה.
בפיצה הטבעונית (55 שקלים) - מרינרה עם תוספות לבחירה, זכינו שוב ליהנות מהרוטב הטרי ובחרנו בתוספות של בצל חרוך, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי. כמו במקרה של הרוטב והבצק, גם כאן ניכרת ההשקעה והטיפול בכל תוספת והרוטב כל כך טעים, שלרגע לא מתבאסים על היעדר גבינה טבעונית. מקומות כאלה, צנועים ומושקעים, הם בדיוק המקומות החדשים שהכי כיף להגיע אליהם ולהפיץ את הבשורה.עכשיו רק נותר לחכות שהיא תהיה פתוחה גם במהלך היום.
DIVERSO. ישכון 45, תל אביב. שני-חמשי 19:30-00:00, שישי 12:00-17:00