טבעונים לא יכולים לצאת מהבית ופשוט לחטוף משהו. כל ביקור במסעדה הופך לתחקיר ביטחוני של המלצר וכל ביקור בסופר הופך למועדון קריאה (של מרכיבים על האריזות, כן?). יש משהו מאוד נורמלי בלהיכנס למקום ופשוט להזמין משהו מהתפריט – כל דבר – מבלי לחשוש. ולמרות שיש הרבה מקומות שמציעים מנות טבעוניות, יש מעט מאוד מקומות שמוכנים להשקיע את כל המאמצים כדי שאפילו סייטן וטופו יהפכו למרכיבים בפני עצמם ולא יישארו "תחליפים". הרבה יותר כיף לטחון שווארמה כשלא גורמים לך להרגיש כאילו אתה אוכל חתיכת פלסטיק תעשייתית – בטח כשאף חיה לא סבלה בתהליך.
האמת, אני כבר לא זוכר מה טעמה של שווארמה. אני זוכר רק את הכובד ואת הצניחה למצולות הקיום אחרי דחיסה של לאפה לגרון. הרי שווארמה היא מנה לא מאוזנת בעליל, וזה חלק מהקסם שלה. היא מלאה בבשר, שומן, חומוס וצ'יפס מטוגן בשמן מנועים, והדרך היחידה לתאר את מה שהיא עושה לגוף זה הרס עצמי.
השווארמה הטבעונית לעומת זאת היא בדיוק ההפך. מנה מאוזנת להפליא, טורטייה עדינה במקום לאפה (יש פיתה ובגט למתעקשים) עם הרבה ירקות טריים ותיבול מורכב. וזה דבר טוב - המנה טעימה, ואם אתם טבעונים או צמחונים אתם הולכים לעוף על זה. אם לא, תוכלו לקפוץ לבקר אחרי ניתוח המעקפים הראשון.
המנות הטבעוניות לא יגרמו לכם לרייר כמו ריח השומן הזולג על בשר הכבש בשווארמייה, אבל הן מאוד טעימות, משביעות במידה ולא יקרות. הסניף ברחוב קינג ג'ורג' ביום שישי בצהריים היה צפוף וחם, אבל האווירה זרמה והיה כיף לשבת שם, בעיקר בזכות הרגאיי מחומוס אבו דאבי השכן. השירות הוא עצמי והמוכרים מחויכים וסומכים עליכם שתזכירו להם מה הזמנתם, אחרי ששבעתם וחזרתם פנימה לשלם.
שווארמה טבעונית זו לא המנה היחידה במקום - גם השניצל הטבעוני מסייטן היה לא רע בכלל. ואם אתם סומכים על הבחור הצנום והשבע שיש בשולחן לידי, אז גם ההמבורגר טעים מאוד. בשורה התחתונה: עכשיו גם לטבעונים ולצמחונים יש מה לתקוע. אני בטוח אחזור לשם שוב.
המחירים: 26 שקלים לשווארמה בטורטייה, 24 שקלים לשניצל בבגט.
השווארמה הצמחונית, המלך ג'ורג' 81, תל אביב
שתפו את הרשמים של אורן על השווארמה הצמחונית