הילולת המיתון מכתיבה למסעדני ארצנו שינוי תפיסה. חלקם התמסרו למשימה בשקדנות, והפציעו חמושים בקונספטים חדשניים שנועדו לספק את יצר הרעבתנות במחירים מתונים. אחת המסעדות שהשכילה להבין שהמציאות הכלכלית-קולינרית השתנתה וצו השעה מחייב לפעול בהקדם, היא מסעדת חדר האוכל, לשעבר פודארט, שבמתחם האופרה בתל אביב.
המקום, שהצטיין בעבר בעיצוב הדור, שינה את פניו לחלל נקי ובהיר עם קווים פשוטים. שולחנות ישיבה ארוכים עם קריצה הומוריסטית לתפיסת חדר האוכל הקיבוצי. תפריט הצהריים, המכונה "הפסקת אוכל", מודפס על נייר לבן בשחור-לבן, ומציע מספר מצומצם של מנות במחיר נמוך עד כדי גיחוך.
כמו ישראלים טובים, חיפשנו את הטריק בדמותם של חומרי גלם נחותים, הגשה מרושלת וטעמים לא מוקפדים. למרבה השמחה, חשדנותנו הטבעית התרסקה והומרה במנה ראשונה של סלט כרוב לבן בתיבול עדין ומינימליסטי של מיץ לימון, שמן זית וכרוב שחור. המנה אמנם הייתה זערורית, אבל בצוק העתים, תיאבון בריא נוטה לקטון.
לעיקרית בחרנו מנה של מפרום. למי שלא מכיר את מלכת המטבח הטריפוליטני - מדובר בתפוח אדמה ממולא בבשר ובשפע תבלינים שבני העדה מוכנים למסור את נפשם בעבורו.
הגרסה שהוגשה בחדר האוכל אמנם לא הייתה נאמנה למקור העדתי במאת האחוזים, אך שותפתי לסעודה, טריפוליטאית גאה, צקצקה בלשונה בהנאה לטעמו הנימוח של תפוח האדמה ולמילוי הבשר המצוין. גם "הטוויסט" הקטן של המנה, בדמותה של אפונת גינה ונענע, לא הפריע לאותנטיות. ניכרת בחדר האוכל יד טובה במטבח, הקפדה על תיבול מתון ועל יצירתיות נחמדה בתפריט.
כשירדנו לחניון סיכמנו שהמקום אכן עונה על צו השעה, הקורא למתינות, אפילו בכמויות האוכל המוגשות. שילמנו לחניון כמעט את מחיר הארוחה במלואה, והצהרנו שבפעם הבאה נבוא ברגל.
חדר האוכל, שדרות שאול המלך 23, תל אביב. טלפון: 03-6966188. ארוחות עסקיות: א'-ה', 12:00-17:00, 49 שקל למנה ראשונה ועיקרית. רמת אנרגיה אחרי האוכל: גבוהה, לא אכלתם הרבה. שורה תחתונה: אפשר לצקצק בהנאה