1 הבצק: ממיסים את השמרים במים פושרים עם הסוכר, מוסיפים שתי כפות מהקמח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
2. מניחים את השמרים שתפחו בקערת המיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. לשים עד לקבלת בצק גמיש ואחיד כ -10 דקות.
3. מקמחים את הבצק, עוטפים במטלית לחה, ומתפיחים כשעה.
4. לאחר שהבצק תפח, לשים מעט להוצאת האוויר, ומחלקים את הבצק לשלוש.
5. יוצרים כדור מכל חלק, ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
6. מוציאים מהמקרר ומביאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.
7. הרוטב: מפוצצים את העגבניות ביד, או חוצים בסכין, ומניחים אותן בסיר.
8. מבשלים את העגבניות עם המלח הגס והבזיליקום כשעתיים מעל להבה נמוכה. מדי פעם יש לערבב את הרוטב בכף עץ כדי למנוע מהתחתית להישרף, אין צורך להוסיף נוזלים - העגבנייה מפרישה נוזלים ומתבשלת במיצים של עצמה
10. בתום הבישול מוציאים מהרוטב מעט נוזלים עודפים ומרסקים אותו במטחנת מסננת ידנית (מולין). מטחנה זו לא חותכת את העגבנייה, אלא מועכת אותה ומסננת את הקליפות.
11. הרכבת הפיצה: מחממים את תנור האפייה לחום של 220 מעלות.
12. מרדדים כל אחד מכדורי הבצק מהבצק לעיגול בעובי כחצי ס"מ. (מתקבלים שלושה עיגולי בצק)
13. מברישים את שולי הבצק בשמן זית (ברוחב כ-2 ס"מ)
14. יוצקים את הרוטב במרכז הבצק ומורחים אותו על כל העלה, עד השוליים המשומנים (לא מגזימים בכמות הרוטב)
15. מסדרים שכבה אחידה של גבינה מעל הרוטב.
16. מפזרים מעל הגבינה את הנקניק הקצוץ ומעליו את פרוסות נקניק הסלמי.
17. אופים 12-10 דקות, עד שתחתית הפיצה אפויה ופריכה.
18. פורסים בעזרת גלגלת מיוחדת לפיצה ומפזרים מעל עלי אורגנו.