סלט פולנטה של מסעדת קמפנלובזמן האחרון שמענו יותר ויותר אנשים שמדברים על בית הקפה של מנה שטרום, ובעיקר על סלט הפולנטה שלו. תראו איזה יופי, השגנו לכם את המתכון
מנה שטרום
| מסעדת קמפנלו
| פורסם 16/09/13 08:53
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
|
הפולנטה היא למעשה קמח תירס, או תירס יבש וטחון. מבשלים אותה עם מים ותבלינים, ואז ניתן לאכול אותה חמה–רכה או לתת לה להתקרר ולהתקשות - ולחתוך לקוביות או לפרוסות ולהקפיץ במחבת. המצרכים :לפולנטה:
לסלט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים מוסיפים באיטיות את קמח התירס, תוך כדי טריפה במטרפה בכדי למנוע היווצרות גושים. 2 ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ. 3 מבשלים כזמן הכתוב על האריזה. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית. 4 מקררים וחותכים לקוביות. 5 מכינים את הסלט: מערבבים את העגבניות עם עלי הרוקט, שמן הזית וחומץ בלסמי. ממליחים ומפלפלים. 6 כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק. 7 במקביל, מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> הגרסה הקלילה של הפאי: גאלט תפוחים |