
מרק בצל צרפתי כמו בבראסרימזג האוויר מושלם למרק, ואין מושלם יותר ממרק הבצל הצרפתי של מסעדת הבראסרי המיתולוגית. מי שממש רוצה עדיין יכול לאכול את המרק שלו על הבר של הבראסרי באבן גבירול, ומי שרוצה יכול להכין. ותודה לרותי ברודוקבוצת R2M|| פורסם13/12/2107:00 ![]() צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ |
הסופ"ש הזה הוא מבחינתנו בסימן רותי ברודו, ואלה חדשות מצוינות. דבר ראשון, ישנה ההכרזה המרגשת על פתיחתדליקטסן חדש במקום הבראסרי, שנסגרה בעקבות הקורונה; דבר שני, ממש עכשיו גילינו שבדליקטסן החדש יוגש מרק הבצל המיתולוגי של המסעדה שנסגרה, ויותר מזה - הצלחנו להשיג מברודו את המתכון של אותו מרק אהוב; ושלישי ואחרון - מיום ראשון הקרוב נוכל שוב לראות אותה על המסך של קשת 12, בתוכנית "המטבח המנצח VIP". שנחגוג על איזה מרק טוב? המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום מקסימלי במצב גריל. 2ממיסים את החמאה בסיר טוב עם תחתית עבה. 3פורסים את הבצלים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ונותנים להם להזיע בחמאה על אש קטנה עד שהם מקבלים צבע חום עמוק ואחיד (זה לוקח 20-30 דקות). חשוב לעשות את זה בסבלנות תוך ערבוב ולא לשרוף את הבצל. 4מוסיפים את היין ומרתיחים עד לצמצום כמעט מוחלט שלו. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. 5מביאים את מרק העוף לרתיחה ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב. 6ממשיכים לערבב עד שהנוזל מגיע לרתיחה שוב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה. 7ממלאים כלים חסיני חום עמוקים במרק כמעט עד הסוף, ומניחים מלמעלה שכבה של קרוטונים כך שיגיעו בדיוק לסף הכלי. מניחים פרוסות של גבינה על הקרוטונים (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי, זה נמס וזה טעים). 8מכניסים את הכלים לתנור בעדינות וצולים עד שהגבינה נמסה ומקבלת צבע יפה. אוכלים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |