
ברולה בננות של ג'ירףאת ברולה הבננות של ג'ירף, שגם מופיע ב"60 המנות הטובות בישראל", אפשר להכין גם בבית. קצת נחישות וסבלנות ואפילו הבננות שלכם יודו לכם|ג'ירף| פורסם30/12/1309:25 ![]() צילום: עודד מרום |
המצרכים (8 מנות):
לקרם הברולה:
לעוגיות טוויל:
לרוטב:
אופן ההכנה:קרם הברולה: 1מחממים תנור ל-125 מעלות. 2פותחים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את תוכנו לתוך סיר. מוסיפים את הסוכר, החלב ו-250 גרם שמנת. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. 3מערבבים מעט בקערה את החלמונים עם 125 גרם שמנת. מאחדים בין התערובת לזו שבסיר, באמצעות השוואת טמפרטורות (לא שופכים בבת אחת לתוך השמנת החמה). 4יוצקים את התערובת כולה לתבניות סיליקון (שתי תבניות של 8 מנות אישיות כל אחת, קוטר 8 ס"מ). מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה וממלאים מים בתבנית, עד חצי גובה הסיליקון. אופים כ-15-20 דקות, עד שהקרם מתייצב. 5מקפיאים ללילה. עוגיות הטוויל: 1מקציפים במהירות איטית את החמאה עם אבקת הסוכר, התפוז והווניל, עד הכפלת הנפח. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שיתקבל גוש בצק. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החלמון, עד הכפלת הנפח. 2מקררים את הבצק כחצי שעה. 3קורצים עוגיות של כ-2 מ"מ בפורמה הרצויה, מפזרים שקדים מולבנים, ואופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. 4אחרי האפייה יש לחכות מעט, שהטווילים יתקררו לפני שעובדים איתם. הרוטב: 1מרתיחים את הסוכר, הווניל והמים, ומצמצמים לחצי הכמות. כשהסירופ חם מוסיפים את החמאה והשמנת, ומבשלים כ-20 דקות על האש הכי נמוכה בכיריים. להרכבת המנה: 1מחלצים את קרם הברולה מהסיליקון ומפשירים במקרר כשעתיים-שלוש. 2מניחים יחידה של קרם הברולה על עוגיית טוויל ומכסים בעוד עוגיית טוויל. מפזרים מעט אבקת סוכר. מוסיפים מעל עוד יחידת ברולה ועוד עוגייה. 3מטגנים את הבננות הפרוסות (כל בננה שלמה ב-5 כפות רוטב), כ-2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט. 4מסדרים את הבננה המטוגנת ליד מגדל הברולה, ויוצקים מסביב את הרוטב שנותר. ג'ירף, אבן גבירול 49, תל אביב ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |