מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

ברולה בננות של ג'ירף

את ברולה הבננות של ג'ירף, שגם מופיע ב"60 המנות הטובות בישראל", אפשר להכין גם בבית. קצת נחישות וסבלנות ואפילו הבננות שלכם יודו לכם

|ג'ירף| פורסם09:25
ברולה בננות ג'ירף (צילום: עודד מרום)
צילום: עודד מרום

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 בננות בשלות אך מוצקות, פרוסות

לקרם הברולה:

  • 75 גרם סוכר
  • 125 גרם חלב
  • 250 גרם שמנת מתוקה 42%
  • חצי מקל וניל
  • 6 חלמונים
  • 125 גרם שמנת מתוקה 42%

לעוגיות טוויל:

  • 85 גרם חמאה
  • 175 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז
  • 110 גרם קמח שטיבל לעוגיות
  • 5 חלבוני ביצה
  • 50 גרם שקדים מולבנים

לרוטב:

  • 400 מ"ל מים
  • 160 גרם סוכר
  • חצי מקל וניל
  • 60 גרם חמאה
  • 40 גרם שמנת 42%

אופן ההכנה:

קרם הברולה:

1מחממים תנור ל-125 מעלות.

2פותחים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את תוכנו לתוך סיר. מוסיפים את הסוכר, החלב ו-250 גרם שמנת. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

3מערבבים מעט בקערה את החלמונים עם 125 גרם שמנת. מאחדים בין התערובת לזו שבסיר, באמצעות השוואת טמפרטורות (לא שופכים בבת אחת לתוך השמנת החמה).

4יוצקים את התערובת כולה לתבניות סיליקון (שתי תבניות של 8 מנות אישיות כל אחת, קוטר 8 ס"מ). מניחים את התבניות בתבנית תנור גדולה וממלאים מים בתבנית, עד חצי גובה הסיליקון. אופים כ-15-20 דקות, עד שהקרם מתייצב.

5מקפיאים ללילה.

עוגיות הטוויל:

1מקציפים במהירות איטית את החמאה עם אבקת הסוכר, התפוז והווניל, עד הכפלת הנפח. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שיתקבל גוש בצק. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החלמון, עד הכפלת הנפח.

2מקררים את הבצק כחצי שעה.

3קורצים עוגיות של כ-2 מ"מ בפורמה הרצויה, מפזרים שקדים מולבנים, ואופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

4אחרי האפייה יש לחכות מעט, שהטווילים יתקררו לפני שעובדים איתם.

הרוטב:

1מרתיחים את הסוכר, הווניל והמים, ומצמצמים לחצי הכמות. כשהסירופ חם מוסיפים את החמאה והשמנת, ומבשלים כ-20 דקות על האש הכי נמוכה בכיריים.

להרכבת המנה:

1מחלצים את קרם הברולה מהסיליקון ומפשירים במקרר כשעתיים-שלוש.

2מניחים יחידה של קרם הברולה על עוגיית טוויל ומכסים בעוד עוגיית טוויל. מפזרים מעט אבקת סוכר. מוסיפים מעל עוד יחידת ברולה ועוד עוגייה.

3מטגנים את הבננות הפרוסות (כל בננה שלמה ב-5 כפות רוטב), כ-2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט.

4מסדרים את הבננה המטוגנת ליד מגדל הברולה, ויוצקים מסביב את הרוטב שנותר.

ג'ירף, אבן גבירול 49, תל אביב

>>כל המתכונים של מאסטר שף במקום אחד

>>המנות הטובות בישראל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il