מכינים את הרוטב:
1 מבשלים את שיני השום בסיר קטן בשמן זית בחום נמוך מאוד, עד שהן מתרככות. חשוב להקפיד לא לטגן את השום – אם השמן מתחמם מדי ומתחיל לבעבע, ניתן לכבות את האש ולתת לשום להמשיך להתרכך בשמן החם. מוציאים את השום מהשמן ומקררים. את השמן אפשר לשמור לשימושים אחרים.
2 מעבירים את שיני השום דרך מסננת דקה, ומערבבים עם המיונז.
הקציצות:
3 מערבבים טוב את כל המרכיבים.
4 מחלקים ל-5 קציצות, מכפכפים אותן חזק ומאחדים לעובי של כ-2.5 ס"מ (עובי אחיד יאפשר צלייה אחידה של הקציצה וימנע מהקצוות להישרף).
5 צולים בגריל רשת (מעל גחלים או גריל גז) – צלייה מעל רשת מאפשרת לשומן להישרף, ועודפי השומן לא נשארים עם הקציצה. לאחר שצולים צד אחד של ההמבורגר (כ-3 דקות) הופכים אותו ומניחים את פרוסת האמנטל מעל, כדי לאפשר לה להתרכך בזמן צליית הצד השני.
6 כדקה לפני הוצאת ההמבורגר מהאש, מניחים את פרוסות הבייקון לקלייה על הגריל.
הרכבה והגשה:
7 קולים את הלחמניות משני הכיוונים, בטוסטר או בגריל.
8 מורחים קונפי שום על הלחמנייה, ומניחים את ההמבורגר עם הגבינה, ומעליו את הבייקון הקלוי (3 פרוסות).
9 מגישים כל מנה עם 2 עלים פנימיים (בהירים) של חסה, 2 פרוסות עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ.