
האצבעות המפורסמות של רשת מתוקהכמה אנחנו אוהבים את העוגיות האלה, של רשת מתוקה: בצק דקיק, מילוי עשיר ומתוק של ריבה ואגוזים, ומלמעלה מעטה פציח של סוכר וקינמון. ההכנה פשוטה - התוצאה מופלאה. ועכשיו המתכוןמירי ארזי|מתוקה| פורסם01/08/1308:56 ![]() צילום: מתוקה רומסרוויס , יחסי ציבור |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים מעט את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים ביחד כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה במרקם קוטג'. 2מוסיפים את הקמח תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע לגמרי. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים אותו לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד חובה ומעבירים למקרר ללילה (או לפחות ל-4 שעות). 3ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש. מקמחים את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהנחשים לעלה דק דק (2-3 מ"מ) באורך קצת פחות מהתבנית הביתית וברוחב 20 ס"מ. מחלקים את 20 הס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות. 4מורחים כל חלק בשתי כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים. 5מניחים את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח כלפי מטה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים עמוקים בבצק - אחרי האפייה החריצים האלה יאפשרו לנו לשבור את האצבעות לעוגיות. 6אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות, עד שמתקבל צבע חום זהוב, לא בהיר מדי. מניחים להצטנן ושוברים לעוגיות. * טיפ: אפשר לוותר על הביצה ולהדביק את תערובת הסוכר לאצבעות בעזרת מים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |