מיתולוגיה: פולנטה טרייה עם ביצה עלומה וכמהיןהמתכון המקורי של יועזר בר יין לפולנטה מתירס טרי, עם ביצה עלומה ונוזלית ופרוסת פטריית כמהין שמשדרגת את המנה לעולמות אחרים
| יועזר בר יין
| פורסם 29/10/12 08:16
צילום: איליה מלניקוב, יועזר בר יין
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מנקים את התירס מהעלים והשערות, קוטמים את החלק הצר, מעמידים את הקלח על משטח נוח ומגלחים ממנו את הגרעינים עם סכין. 2 שמים בסיר את התירס עם החלב והשמנת (הנוזלים אמורים לכסות את התירס). 3 מבשלים על אש נמוכה מאד כשעה וחצי עם מכסה, תוך כדי ערבוב כל כמה דקות. אם התירס נדבק לתחתית הסי יש להוסיף מעט שמנת. 4 לאחר הבישול טוחנים את התירס בבלנדר כ-5 דקות. מעבירים את התירס הטחון דרך נפה או מסננת דקה ובעזרת כף או לקקן ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מקררים. 5 מכינים ביצה עלומה: מרתיחים שני ליטר מים בסיר קטן עם 3 כפות חומץ פשוט. לאחר שהמים רותחים מורידים את האש כדי שיהיה בעבוע עדין. מכניסים את הביצה בעדינות רבה למים לכ-2 וחצי עד 3 דקות. מוציאים את הביצה לנייר סופג או מגבת. 6 ההגשה: מניחים פולנטה בצלחת ומעליה ביצה עלומה. מעל הביצה מניחים פרוסת כמהין ומעט מלח. * אם יש צורך לחמם את הפולנטה לפני ההגשה, עושים זאת בסיר על אש נמוכה, עד שהיא מתחילה לבעבע. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! המתכון באדיבות יועזר בר יין |