מסעדות ובתי קפה כבר מזמן לא מספקים רק אוכל, אלא חווית אירוח ואווירה אותנטית ייחודית. אנחנו הרי מצפים שיחדשו וירעננו כי אנחנו לא יוצאים סתם לשתות ולאכול - אנחנו יוצאים לבלות. לכן העיצוב והאווירה הם היום בילט אין גם אם בסך הכול אוכלים ארוחת בוקר וגם אם עצרנו עם הילדים לארוחה קלה, כי הלקוחות מחפשים את הריגוש והיזמים דואגים לספק את המבוקש. התוצאה היא מקומות חדשים שבהם החוויה היא הסיפור, והאוכל הוא רק מרכיב אחד מן הרבים.
זה בדיוק גם הסיפור של ללה קפה החדש של אסתרי: חוויה. כאן מדובר בחוויה מרוקאית בפרשנות של אסתרי, יבואנית מוצרי הומסטייל ממרקש. בית הקפה החדש שהיא פתחה במתחם שבו פועלת גם החנות שלה הוא המשך ישיר של החנות והוא מעוצב יפהפה, עם מוצרים ואביזרים שיובאו על ידה ממרוקו.
"מרוקו היא מדינה מאוד מארחת והייתה לי פנטזיה שכל לקוח יוכל לקבל את מה שאני חווה כשאני מגיעה למרקש. כל פרט בבית הקפה נוצר בהשראת המקומות השונים שביקרתי בהם בריאדים", סיפרה לנו אסתרי, שיצרה בללה לוק אנד פיל אוריינטלי מודרני מינימליסטי. אנחנו יודעים שקשה לדמיין את השילוב, אבל תזרמו איתנו.
מלבד ההום דקור המושקע, יש גם תפריט לא שגרתי שלשם הקמתו גייסה אסתרי את בן זוגה השף רועי דורי (מסעדת רוז' במלון פרא) שתכנן את המטבח, בחר את הספקים ובנה את מבחר המנות שמוגשות בללה.
המקום פתוח כרגע משעות הבוקר ועד אחרי הצהריים ומגיש תפריט חלבי עם דגים, ארוחות בוקר מיוחדות (שמיד נרחיב עליהן), כריכים וסלטים. גולת הכותרת הוא מגש אירוח שמגיע בשתי גרסאות - מתוקה ומלוחה. המגש המלוח "מרוקאי מצד אבא" (130 שקלים) כולל מבחר סלטים מסורתיים מהמטבח המרוקאי, כל אחד עם טוויסט משלו. המגש המתוק "מרוקאי מצד אמא" (105 שקלים) מגיע עם מסמנה (מופלטה עבה), מוזלי עם גרנולה כוסמת, ריבה, חמאה, דבש, תמרים ואגוזים, פירות, קנקן תה ועוגיות מסורתיות.
חוץ מהמגשים התפריט מציע גם סלטים לא שגרתיים כמו למשל סלק צ'וק – בורגול ועדשים שחורות, בצל סגול, עשבים טריים, גרגרי חומוס, בצל מקורמל, פיסטוקים, צנוברים והכול יושבת מעל יוגורט ונענע. יש גם סלט עלים עם פרי עונתי ושקדים מקורמלים (52-59 שקלים). מבחר הכריכים כולל כריך סלט ביצים (45 שקלים), כריך עם פורל מעושן חזרת ולאבנה (52 שקלים). בגזרת השתיה יש קוקטיילים אופנתיים ויין מיובא ממרוקו ולקינוח פנקוטה ורדים עם קראמבל סומק וסירופ רימונים (36 שקלים), פחזנית עם קרם פטיסייר הדרים (18 שקלים) ו-2 מופלטות עם דבש, חמאה, ריבה, קנקן תה ו-2 עוגיות (48 שקלים).
בימי שישי מגישים במקום מגש קבלת שבת חגיגית (110 שקלים) שכולל קבב דג על יוגורט לאבנה, שרי צלויות, טחינה, פלפל חריף, בצל בסומאק, זיתים מרוקאיים, חלה וסלטון בישבש לצד 2 צ'ייסרים של ערק.
המקום לא גדול ויש בו 30 מקומות בלבד, אבל העיצוב שלו שונה מכל מה שתפגשו בצפון. יש גם אזור ישיבה גדול בחצר המשותפת עם החנות וזה בדיוק מה שתחפשו עכשיו בתקופת הטיולים של בין החגים.
ללה קפה. קיבוץ מחניים, ראשון-חמישי 9:00-16:00, שישי 9:00-15:00