פחות מחצי שנה לאחר שנפתחה, מסעדת קבלייר ארוחת ערב של השף יונתן רושפלד ושותפו במקום אבי בן ארוש, תיסגר. המסעדה, שפעלה בירושלים במקומה של מסעדת קבלייר הוותיקה, תפסיק את פעילותה בסוף חודש דצמבר.
בואו להתעדכן גם בפייסבוק שלנו
סגירתה של קבלייר עם תחילת שנת 2016 נובעת, לפי בן ארוש, בעיקר מעייפות אישית, וכן מהמצב הביטחוני הלא פשוט ששורר בירושלים בחודשים האחרונים ומקשה על הישרדותם של העסקים המקומיים, בייחוד אלה התלויים בענף התיירות. לא מעט מסעדות נוספות בעיר ניזוקו קשות מהמצב הביטחוני.
"חשוב לי להגיד שהמסעדה לא נסגרת רק בגלל המצב הבטחוני", מרחיב בן ארוש. "קבלייר קיימת כבר 25 שנה, ואם הייתי רוצה לעבור גם את התקופה הזאת הייתי עובר אותה. החלטתי לסגור כי אני כבר בן 59, ויש לי עוד עסקים. במשך כל השנים דידי, אחי, היה השף במסעדה ומי שטיפל במקום וחשבנו תמיד שהוא ישוב הנה, אבל מסיבות בריאותיות הוא כנראה לא יחזור, לכן בזמן האחרון הפעלת המסעדה הייתה עליי עול".
עוד באוכל טוב:
- לוקומדס - הסופגניות היווניות שיהפכו אתכם למלכי הדלקת הנרות
- כך תארחו בחנוכה בלי לטגן סופגנייה אחת
- מתכון ללביבות ירק עיראקיות ממכרות
קבלייר הייתה אחת המסעדות המוערכות והנחשבות בירושלים, וביססה את מעמדה בעיר כמסעדת יוקרה קלאסית. החבירה למיזם עם יונתן רושפלד הייתה, לפי בן ארוש, מוצלחת, אך דרשה יותר מדי אנרגיה. "יונתן ואני החלטנו ללכת על זה, אבל במסעדה צריך להשקיע הרבה משאבים, כסף ואהבה", הוא מסביר, "וכאן ההפעלה של המסעדה נפלה על הראש שלי. לאור העובדה שעסקים אחרים שלי הולכים ודורשים יותר תשומת לב, החלטתי לוותר על קבלייר. אני עושה את זה בצער רב אבל זאת הסתכלות רציונלית. בנוסף, המזל הרע של יונתן ושלי הוא שפתחנו בתקופה לא טובה".
התכנית של בן ארוש היא למכור או להשכיר את המסעדה בתחילת השנה, לאנשים שירצו להמשיך את דרכו. "קבלייר היא מותג", אומר בן ארוש, "וחשוב לי לשמר את השם שלה, רק שלי באופן אישי כבר אין כוח לעשות זאת".
"אבי ואני מכירים אחד את השני כבר 30 שנה ושנינו אוהבים אוכל", הסביר לנו רושפלד בעת הפיכת השניים לשותפים. "הוא אכל אצלנו ב'ארוחת ערב' בתל אביב והחליט להצטרף איתנו לדרך. למעשה, מה שאנחנו עושים עם קבלייר דומה למה ששפים כמו אלאן דוכאס, ג'ואל רובושון וגורדון רמזי עושים היום בכל אירופה. מחפשים מקומות עם היסטוריה מאחוריהם ופותחים בהם מסעדות. זה בדיוק מה שקורה בקבלייר, מוסד שיש מאחוריו משקל של שנים בחלל מיוחד מאוד".
ארוחת ערב קבלייר היא המיזם השני של השף רושפלד שנסגר, מאז יצא מוקדם יותר השנה לדרך עצמאית ונפרד מקבוצת המסעדנות עדיס לייף סטייל. גם המסעדה הראשונה שפתח רושפלד לאחר הפרידה, לונץ ארוחת ערב, בה חבר לשף עודד סיידא, נסגרה בסוף חודש אוגוסט אחרי ארבעה חודשי פעילות בלבד. מיזם ארוחת ערב מהים, מסעדה שלישית בקונספט מסעדות ארוחות הערב שאמור היה רושפלד לפתוח במלון בראון בתל אביב, לא יצא לבסוף אל הפועל.
על אף הסגירה המצערת, ייתכן וקבלייר אינה סוף דרכם המשותפת של בן ארוש ורושפלד והם עשויים לחבור למיזמים קולינריים נוספים בעתיד. "אני מאוד מאמין בקונספט של רושפלד ואם הוא יפתח שוב בתל אביב אני אפתח יחד איתו ואשקיע במקום", אומר בן ארוש. "כרגע יונתן עדיין לא יודע מה עוד הוא רוצה לעשות מלבד תכניות טלוויזיה. יש לו המון הצעות, כולל מחו"ל, והוא שוקל אותן. גם בנושא של ארוחת ערב בירושלים יונתן לא היה זה שהרים ידיים מהמהלך של קבלייר. הוא היה מוכן להמשיך עד שהמקום יצליח. ועל זה אני מעריך אותו מאוד".