אם יש משהו לומר לזכות הקורונה, שמונעת מאיתנו כל כך הרבה טיולים ובילויים שהיינו חפצים בהם בקיץ הזה, זה שהיא כן מביאה לפריחה של מסעדות החופים בארץ, ובעיקר בתל אביב. קודם הייתה הפתיחה של גרקו ביץ' על חוף הים במקום בו פעלה מסעדת לונדון, אחריה הפתיחה של בינגו בורגר של גיא גמזו, ועכשיו אנחנו מספרים לכם על מסעדת חוף חדשה בשם לולי, שנפתחה לפעילות בחוף גורדון בתל אביב.
מדובר במקום רחב ידיים הכולל טרסות, דק מרווח, ספות להשתרע עליהן ואפילו מקלחונים לרענון, מבית קבוצת נוקס. מה שכן, האוכל כאן נלקח ברצינות שאינה מאפיינת את מרבית מסעדות החוף. את התפריט מוביל השף איתי מסלובטי - בוגר "משחקי השף", שיגיש גם חלק מהמנות המזוהות איתו מהתכנית. כרגע המקום פתוח רק בשעות אחרי הצהריים והערב אבל בקרוב יוגש פה גם בראנץ' (מה-20.8 בימים שישי ושבת).
התפריט בלולי מגוון מאוד, והמחירים מתכתבים עם אלה של מסעדות נחשבות במרכז תל אביב, לאור הלוקיישן האטרקטיבי במיוחד. הרשימה כוללת אופציות מתוחכמות לצד אפשרויות שגרתיות יותר: פלפלי פדרון מטוגנים עם דאשי, ליים ושום פריך (46 שקלים); כרוב צלוי בחמאה חומה, גלייז סויה יפנית ודואה (44 שקלים); בוראטה עם ויניגרט זעתר, עגבניות ועשבי תיבול (72 שקלים); שרימפס, קלמרי ומולים מטוגנים עם מטבל בזיליקום, שרי וטוגראשי (69 שקלים); קרפצ'יו בקר, גבינת פרמזן, שמן זית ישראלי, צלפים מיובשים, זיתים מיוון, רוקט וליים (72 שקלים); סלט קיסר, פרמזן מיושנת, קרוטונים מתובלים, ויניגרט של יוליוס וביצת ראמן (66 שקלים); צ'יזבורגר עם צ'יפס בלגי, צ'דר מיושנת, בריוש, חמוצים ואיולי צ'יפוטלהֿ (72 שקלים); פילה בר ים צלוי, בר בלאן, מלך היער, עגבניות שרי חלוטות ועשבי תיבול (118 שקלים); וקריספי צ'יקן על קוביית אורז פריכה, צ'ילי מוחמץ, עשבי תיבול ותרכיז פלפלים מעושנים (86 שקלים).
בתפריט תמצאו גם אגף של דגים נאים שכיף לנשנש ליד הים, כמו טרטר בלו פין טונה עם רוטב תפוזי ולנסיה, מיסו אדום ובזיליקום (72 שקלים); קרודו דגים על קרח עם פונזו יוזו, ג'ינג'ר כבוש וואסאבי (106 שקלים); טרטר ילוטייל יפני, קונסומה עגבניות, צ׳ילי, פיש סוס, שמן אגוזי מלך, עשבי תיבול ובלסמי מיושן (68 שקלים); וסשימי סלמון כבוש עם פונזו יוזו, חלפיניו וכוסברה (64 שקלים).
בין הקינוחים בלולי: נמסיס שוקולד בלגי עם קרם קרמל ומלח ים ושברי שוקולד (46 שקלים); פבלובה מפורקת עם מרנג צרפתי, קולי מנגו, טוויל פטל אדום ודיפלומט (48 שקלים); וקראק פאי עם קרם קוקוס, רוטב קרמל ומלח ים עם גלידת וניל (52 שקלים).
המקום פתוח כרגע בימים ראשון-חמישי מ-17:00 ועד אחרון הלקוחות, ובשישי ושבת מ-11:00 עד אחרון הלקוחות.
לולי. הירקון 121 א', טיילת תל אביב, חוף גורדון. 077-9386252