שקשוקה היא כנראה אחת מהמנות המזוהות ביותר עם המטבח הישראלי המקומי: אין בית קפה או מסעדת ארוחות בוקר שלא מתהדרת לפחות בשקשוקה הקלאסית בתפריט שלה. ולמרות זאת - מסעדה שכל כולה על טהרת השקשוקות - זה משהו שלא יוצא לנו לראות הרבה.
בדיוק מסעדה כזאת נפתחה לפעילות השבוע על ידי השף ציון פרץ בשוק לוינסקי בתל אביב. היא נקראת השוקה ומרבית המנות בתפריט שלה מוקדשות כאמור למנות השקשוקה השונות, שמוגשות בכאן במחבתות אישיות לצד פרוסות גדולות של לחם אחיד קלוי וטחינה.
בתפריט של השוקה 7 סוגי שקשוקות. ביניהן: שקשוקת עגבניות לפי מתכון טריפולטאי עם פלפל צ'ומה (38 שקלים); שקשוקה ירוקה עם מנגולד, תרד וגרגירי חומוס (40 שקלים); שקשוקה פרימוורה בסגנון איטלקי עם חצילים וגבינה בולגרית (45 שקלים); שקשוקה קונפי עם עגבניות, שום, בצל סגול, קישואים ובלסמי (45 שקלים); ושקשוקת קארי בסגנון הודי עם קארי וקרם קוקוס, אפונת גינה ובטטות (42 שקלים). את כל מנות השקשוקה ניתן לקבל גם בגרסה טבעונית, עם טופו פריך במקום ביצים.
בתפריט תמצאו גם מנות נוספות כמו מטיאס הולנדי כבוש עם שמנת חמוצה, לימון כבוש, עגבניות צלויות ומקלות לחם (35 שקלים); שווארמת סייטן עם בצל מקורמל וסלט אישי (38 שקלים); חציל שרוף עם פלפלים במילוי גבינות צאן, עלי גפן וזיתי קלמטה (40 שקלים); וכופתה הודית עם עדשים כתומות וטופו ברוטב סלק (35 שקלים).
שוקה. לוינסקי 33, תל אביב. 03-9735545. שעות פעילות: א'-ה' בשעות 09:00-23:00, שישי בשעות 09:00-15:00