בימים בהם שרוי ענף המסעדנות בישראל על סף קריסה תחת נטל ההוצאות ההולך וגובר, הבירוקרטיה שמערימה קשיים, והתחרות האדירה על סועדים, קשה למצוא הרבה סיבות לשמוח. השנה החולפת הייתה איומה במיוחד עבור המסעדנים בארץ, כשהקושי להתקיים מתבטא בעיקר בסגירות ההולכות ונשנות של מסעדות חדשות כוותיקות שאנחנו מדווחים עליהן כאן כמעט מדי שבוע.
ועדיין, למרות הקשיים, ממשיכה זירת המסעדנות הישראלית להגיע להישגים בחו"ל ובישראל. זאת ככל הנראה הסיבה שהביאה אלינו קאמבק מסקרן במיוחד של מדריך המסעדות הצרפתי גומיו, שהכריז הערב על הוצאתו הרשמית של המדריך החדש שלו לארץ הקודש.
למי שלא מכיר, גומיו הוא מדריך קולינריה ותיק שמקורו בצרפת והוא שני במעמדו בעולם רק למדריך מישלן המפורסם (והמיושן). גומיו כבר היה מבוסס בישראל החל מאמצע שנות התשעים, אך אחרי 15 שנה סיים את פעילותו לאור המצב הביטחוני ששרר בזמנו בארץ והביא לסגירה של מסעדות רבות.
הגלגול המחודש של גומיו בארץ נובע על פי בעלי המדריך בהתעניינות הולכת וגוברת מסביב לעולם הסצנה הישראלית, כשהפעם כולל המדריך 110 מסעדות (מתוך למעלה מ-160 שנבדקו), שמקבלות את הדירוג המספרי מ-10 נקודות ועד 20 נקודות, ודירוג של מצנפות, ממצנפת אחת ועד המקסימום, 4 מצנפות. מלבד מסעדות שהצליחו להיכנס כולל המדריך גם 40 המלצות על מסעדות עממיות יותר.
על הדירוג של גומיו אחראים 10 מדרגים שנקראים "חוקרים" שאינם מוכרים לבעלי המסעדות. הם מגיעים בעילום שם למסעדות אחרי שעברו הכשרה רשמית אצל נציגים בינלאומיים של המדריך, ומשלמים את החשבון לגמרי בעצמם. לאחר מכן, מדרגים "החוקרים" שלל פרמטרים במסעדה - מאיכות המזון, דרך אווירה, שירות, עיצוב ואפילו רעש (קטגוריה שלבטח הייתה מורכבת למדי במסעדות הישראליות).
המדריך החדש מיועד לתיירים ומקומיים כאחד והוא יוצא בשפות עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית ועתיד להימכר בחנויות ספרים וכן להיות זמין באפליקציה. המסעדות הזוכות נחשפו אמש בטקס שהתקיים בבית העיר בתל אביב, כשבין הקטגוריות השונות ניתן למצוא את השף המבטיח' המסעדה הטובה ביותר והמסעדה עם האווירה הטובה ביותר.
בין המסעדות הישראליות הרבות אותן פקדו "החוקרים" של גומיו: אלנה של ברק אהרוני במלון נורמן בתל אביב, מסעדת אדום הירושלמית במתחם התחנה בעיר, מסעדת אנג'ליקה הכשרה בירושלים; אוזריה של אביבית פריאל אביחי ולימור לאמי; מסעדת לוויתן המדוברת באילת; ניטן תאי התאילנדית בהובלת שחף שבתאי; טופולופומפו של אבי קונפורטי; וקיטשן מרקט של השף יוסי שטרית.
אז מי הוכרזו כזוכים הגדולים של הערב? שף השנה הוא רז רהב ממסעדת OCD; קונדיטור השנה הוא ענר צלאל מקונדיטוריית דלאל המוצלחת בנווה צדק; המסעדה הכי ווליו פור מאני היא פיפיז הקטנה בשוק לוינסקי בתל אביב; המסעדה הישראלית המסורתית הטובה ביותר- מגדלנה שצופה על הכנרת; המסעדה עם האווירה הכי יוצאת דופן: ג'קוז סטריט בירושלים; השף קובע הטרנדים: אייל שני כמובן; והשפים המבטיחים שהוגדרו ככישרון הבא של ישראל: אסף ויותם דוקטור ממסעדות האחים ודוק. המסעדה עם שירות היין הטוב ביותר היא חוות צוק הנהדרת של תומר צוק ואסף שנער והמסעדה הלא רשמית הטובה ביותר היא הרצל 16 החדשה של קבוצת המסעדנות הוותיקה R2M.