נדיר שאנחנו נוחתים במסעדות יוקרה במסגרת החיפוש שלנו אחרי המנות המתויגות בארץ, והנה זה קורה עם מסעדת פופינה בשכונת נווה צדק - מקום שבו בישול מודרני הוא לא צירוף מילים גס והמון רכיבים בצלחת הם מאסט.
בפופינה מוגשות לא מעט מנות מיוחדות, אבל אנחנו כאן כדי לטעום את אחת המנות שהן לכאורה הכי פשוטות (אבל למעשה הכי מורכבות להכנה) - סופלה שוקולד. למעשה, נראה שמדובר בסופלה האמיתי היחיד שמוגש היום בארץ. אז איך באמת מכינים סופלה, ולמה מתעקשים כאן להכין את הדבר האמיתי כשבכל מקום אחר מגישים לכם את הגרסה המקוצרת (מצטערים מראש להיות אלה שמפוצצים לכם את הבועה)?
השף אוראל קמחי מסביר שההבדל בין סופלה שוקולד אמיתי לבין פונדנט - שהוא מה שרובנו מקבלים במסעדות ולא ממש מבחינים בהבדל - הוא קודם כל ברכיבים. בסופלה שוקולד אין שום זכר לקמח, בעוד שהפונדנט שאנחנו נוהגים לאכול בהנאה הוא פשוט סוג של עוגת שוקולד שבתוכה מעט שוקולד נמס.
הסיבה שסופלה השוקולד כל כך מורכב להכנה שהיא שיש להכינו ממש עם ההזמנה, ואם זה לא מספיק - מסעדה שמגישה סופלה אמיתי מסתכנת בכך שמכל סיבה שהיא (מקציפת ביצים לא אוורירית מספיק ועד ללכלוך כלשהו על הכוס) הקינוח לא יצליח להתרומם, ואז חייבים להכין אותו מחדש - עסק לא משתלם בעליל.
שאלנו את קמחי מה הסוד של המנה שהוא מגיש בפופינה (רמז: יש בה גם שוקולד קרמל מלוח) ואיך מכינים סופלה אמיתי בבית, אבל בעיקר - נהנינו מסופלה שהוא לגמרי כמו שצריך.
פופינה, אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב, 03-5757477