שרה שבבו, בת 34 מעפולה, היא אמא לארבעה בנים (בני 14, 13, 8 ואחד פחות משנתיים) והיא יודעת שכל מה שכולל גבינה ובצק ומזכיר, ולו במעט, פיצה – הם יטרפו. שילוב של ניסיון לגוון עם ניסיון לתקתק הוביל אותה לקחת טורטייה רגילה לחלוטין, להכין ממנה קונוס (טריק מקסים שאנחנו הולכים לאמץ בעוד דרכים), ולמלא אותו בקטשופ, גבינה צהובה, תירס וזיתים. זה נשמע כמעט פשוט מדי, אבל המתכון הזה, שעלה לעמוד האינסטגרם של שרה במאי האחרון, עומד על 56 מיליון צפיות.

שרה פתחה את העמוד לפני ארבע שנים. הוא יפה ומושקע אבל יש בו פחות ממאה אלף עוקבים, רובם ישראלים. אז איך הוא הגיע למספר הצפיות האסטרונומי הזה? ובכן, את המתכון העתיקו ושיתפו 60 פעם באתרים אחרים (ואלה רק הפעמים בהן שרה קיבלה עדכון), מה שמוכיח שילדים, וגם הורים, די דומים זה לזה בכל העולם. 
 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎שרה שבאבו‎‏ (@‏‎sarashababo‎‏)‎‏

למעשה, תפוצת הסרטון של שרה גבוהה אף יותר, כי בעוד חלק מהמשתמשים עשו עדכון רמיקס ל-reel (מה שאוטומטית נותן קרדיט ליוצר הסרטון), לא מעט גולשים גם הפיצו את הסרטון ללא עדכון, והוא תורגם ללא מעט שפות כולל אנגלית, ספרדית, רוסית ואפילו ערבית.

כך למשל הוא עלה לחשבון איטלקי ללא קרדיט:

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט ששותף על ידי @‏‎il_digiuno_consapevole‎‏‎‏

כך הוא עלה בערבית:

View this post on Instagram

A post shared by مركز تواصُل (@tawasol.by.thraa)

וזה המתכון עצמו:

חומרים:
8 טורטיות
רוטב פיצה
תירס
גבינת פטה
זיתים
גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. חוצים את הטורטיות לחצי ומגלגלים לקונוס (כמו בסרטון) ובעזרת קיסם מהדקים את הקצה.

3. מניחים את הקונוסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 5 דקות רק עד שמזהיב בקצוות.

4. מוציאים את הקונוסים, מברישים ברוטב פיצה, ממלאים בתוספות ומחזירים שוב לאפייה של 5 דקות להקרמה (שימו לב לא לייבש את הטורטיות. המרקם המומלץ: שהקצוות פריכים ובפנים עדיין רך).