נשבר הקוראסון: אחרי שסגר את המאפייה הפופולרית שלו בעין זיוון, הקונדיטור עדי פרץ הודיע ש"מטרלו" שלו ואיתה הקרואסון שנחשב לטוב בישראל עוזבים את הארץ, לסניף ראשון שייפתח בבודפשט, הונגריה. כלל המאפים המתוקים והמטבח שמבוסס על בצק קרואסון יועתקו לסניף החדש.

"עוד לפני 7.10 העזתי לחלום על פתיחת סניף מעבר לים", הוא מספר מה הוביל להחלטה. "לאחר כתשעה חודשי מלחמה שבהם עברנו הכל מהכל ונלחמתי במלחמה הקטנה שלי כדי להפעיל את מטרלו בעין זיוון, החלטתי לסגור עקב קריסה כלכלית. קיבלתי הרבה אהבה מסביבי והמון הצעות חדשות ומרגשות. היום אני שמח לספר שבין כל ההצעות נרקם חיבור אחד מושלם מעבר לים ובקרוב החלום שלי יתגשם ומטרלו תפעל בלב ליבה של בודפשט". הסניף החדש בהונגריה צפוי להיפתח בתחילת 2025. 

יקבי רמת הגולן בתל אביב - עדי פרץ - מטרלו (צילום: KARELA agncy דמיטרי פומזן)
צילום: KARELA agncy דמיטרי פומזן

פרץ היה מהפנים המוכרות של המאבק של תושבי הגולן לחיזוק האזור, שלא זכה לתמיכה מהממשלה ואיבד אחרי 7 באוקטובר את עיקר ההכנסות שלו - התיירות. ההחלטה שלו לסגור את המאפייה האהובה זכתה לתגובות רבות ובהן גם של יו"ר "המחנה הממלכתי" בני גנץ שהכריז בסוף פגישה עמו ש"סיפורו של עדי הוא סיפורם של רבים כל כך בתמונה כוללת ועצובה של המציאות הקשה בצפון", והוסיף: "עדי יחזור".

בחודשים האחרונים פרץ חיפש מקום אחר במרכז הארץ, לאחר שהתייאש משגרת היום יום בגולן. "אני הרמתי ידיים. ואומרים לי כל החברים 'אם אתה הרמת ידיים - באמת הלכה התקווה' כי אני הייתי האופטימי, רק להמשיך לעבוד ולהמשיך לפעול. אבל בשביל מה לפתוח? בשביל מה? ואני מסתכל קדימה ולא רואה אופק לסיום".  

מטרלו, המאפייה שפונתה מהצפון והגיעה לת"א
מטרלו, המאפייה שפונתה מהצפון והגיעה לת"א

בנימה אישית: אני שמח מאוד בשביל עדי, שזוכה להמשיך בעשייה, להגשים את החלומות שלו ולהביא את המאפים המושלמים שלו לעולם. אני כן עצוב בשבילנו, שמדינת ישראל לא הצליחה לשמור אותו כאן, לייצר לו ולכל כך הרבה עסקים בגולן מציאות שבה אפשר להתפרנס. עצוב שמי שהיה סמל למצוינות ולאיכות של הגולן - מוצא את עצמו בלי סניף פעיל בישראל.