ג'ונתן פוד קלאב של יונתן רושפלד הופכת למסעדה קבועה, תל אביב
אחרי שבמשך יותר משלושה חודשים עבדה ג'ונתן פוד קלאב בתור מסעדת פופאפ שעובדת יומיים בשבוע, מסעדת השף החדשה של יונתן רושפלד תתחיל לעבוד בקרוב לאורך כל השבוע (למעט ימי ראשון). תפריט המסעדה יהיה תפריט אישי של רושפלד, ויתבסס על דגים ופירות ים טריים יחד עם ירקות טריים.
ג'ונתן פוד קלאב, קויפמן 6, תל אביב. 03-6960707
תפריט עסקיות חדש במסעדת מודרן, ירושלים
מסעדת מודרן הכשרה במוזיאון ישראל משיקה תפריט עסקיות חדש שיוגש בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-17:00. הארוחה תכלול במחיר המנה העיקרית גם סלט קטן או מרק יחד עם לימונדה. בין המנות בתפריט: טאג'ין בצלצלים ממולאים (65 שקלים); רביולי שלל פטריות מהיער מסביב לירושלים (65 שקלים); חריימה פילה בורי וחלה לניגוב (95 שקלים); וסטייק סלמון בטאבון (110 שקלים).
מודרן. מוזיאון ישראל, ירושלים. 02-6480862
מסעדת הטרקלין חוגגת 10 שנים, תל אביב
הטרקלין ביסטרו בשר חוגגת יום הולדת 10 ותציע ארוחת בשרים זוגית וחגיגית בליווי כוס יין לבחירה. הארוחה תוגש החל מה-1.6 ועד ה-15 לחודש. הארוחה כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה מהתפריט, במחיר של 250 שקלים לאדם.
הטרקלין ביטסרו בשר ויין, היכל התלמוד 4, נווה צדק,תל אביב. 03-5660013
הבקלוואידה: שיתוף פעולה בין גלדיריית בוזה לצמד עבס וגפן, מעלות תרשיחא
ביום שישי הקרוב, ה-2.6, בין השעות 13:00-15:00, יחלקו עבס וגפן ("טעם גן עדן") את קינוח הבקלוואידה שרקחו; שילוב מתוק ומרתק בין בקלוואה לגלידה. חוץ מהקינוח המושחת תהיה גם מוזיקה טובה, וכמובן כל שאר הגלידות של בוזה.
בוזה, החשמונאים 91, מעלות תרשיחא
השף אייל לביא מתארח ב-Back Door, תל אביב
במהלך כל ימי השישי של חודש יוני יתארח ב-Back Door, חנות המאפים של מסעדת ניטן תאי, השף איל לביא (רוקח 73, פסטיס) שיבשל ארוחות בראנצ'ים בין השעות 11:00- 16:00. בין המנות: פאייה ים תיכונית של דגים, שרימפס, קלמרי, מולים, נקנקיות צ'וריסו וסרטנים בציר דגים עשיר, עגבניות, פלפלים, אורז, אפונה וזעפרן; ביסק סרטנים עם עגבניות מיובשות, גבינת סנט-מור, בציר סרטנים, שמנת וברנדי עם לחם מחמצת עם זרעי כוסברה, כמון ואניס; ובורקס ים - מאפה בצק עלים במילוי דג ים, חציל, עלי מנגולד, כרישה, לימונים כבושים, אריסה פלפלים וגבינת קשקוול מיושנת. מחירי המנות ינועו בין 46 ל-66 שקלים.
.Back door הארבעה 21. תל אביב
תפריט קיץ חדש בגוז' ודניאל, מושב בני ציון
מסעדת גוז' ודניאל מציגה תפריט ערב חדש המורכב ממנות קלאסיות לצד מנות חדשות ועונתיות. בין המנות החדשות: מיסטו ורדה - ירקות ירוקים של קיץ עם מוצרלה באפלו (48 שקלים); עגבניות מהערבה (44 שקלים); וקרפצ'יו מוסר פרא עם שמן זרעי עגבניות, תירס, צ'ילי, שאלוט מוחמץ וכוסברה (62 שקלים).
גוז' ודניאל. אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון. 09-7714122
שוק אוכל חדש וכשר נבנה בפתח תקווה
תכירו את FOODA, שוק אוכל חדש שמצטרף אל שווקי האוכל שכבשו את תל אביב. Fooda ייפתח בגבול שבין פתח תקווה לגבעת שמואל והוא יהיה שוק האוכל הראשון שיהיה כשר לגמרי. בניית המתחם כבר החלה, והשוק ייפתח במהלך 2018.
חודש קינוחי רוזלך ברשת קפה לנדוור
רשת לנדוור משיקה תפריט קינוחים חדש שיכלול 4 מנות רוזלך חדשות עם טוויסט ממטבח המדינה עליה הוא מתבסס: רוזלך מרשמלו ושוקולד שוויצרי - קרם של שוקולד מריר ושוקולד חלב עשיר עם מרשמלו, על מצע של גנאש שוקולד; רוזלך בננה לוטי תאילנדי - קרם ריבת חלב, בננות טריות ושבבי קוקוס; רוזלך גבינה פירורים ופירות יער צרפתי - קרם פטיסייר עם ריקוטה ומסקרפונה עשירה, בשילוב שוקולד לבן ושברי עוגיות חמאה, על מצע של רוטב פירות יער; ורוזלך חטיף שוקולד וחמאת בוטנים אמריקאי - חמאת בוטנים וריבת חלב, שברי ביסלי גריל, שוקולד חלב ודקוואז בוטנים.
פסטיבל A Taste Of Toscana במסעדות ברחבי הארץ
במסגרת "A Taste of Toscana" יוגשו במשך חודש מנות טוסקניות אותנטיות ב-23 מסעדות ברחבי הארץ בשיתוף פעולה עם חברת אקווה פנה. המסעדות המשתתפות: אלורה, איטלקיה בתחנה, גרינברג ביסטרו, דוד ויוסף Downtown, דלאל, הסדנא, טיטו, מגזינו, מחניודה, מסעדת בית אנה טיכו, מסעדת הבנק, מריפוסה, סושיאל קלאב, פאסטל, פאפאס, פופינה, פיאצה, פיש מרקט (מיתוס), צ'אקרה, קזן בראסרי, קיטשן מרקט, קפה איטליה וקפה נואר. בין המנות שיוגשו: מסעדת מחניודה תציע פנפורטה דה סיינה גרסת השוק – עוגת נזירים עם פירות מסוכרים, קקאו, שקדים וגלידת יוגורט (64 שקלים); מסעדת פאסטל תציע ברוקמיני חרוך בתנור אבן, סלסת עגבניות שרופות מהאש, גרמולטה, שום, לימון ואנשובי (65 שקלים); וקפה איטליה יציעו פסטה לינגוויני ברוטב קר של עגבניות שרי תמר, בזיליקום, פטרוזיליה ואורוגולה, שום, צ'ילי יבש ופרמזן (68 שקלים).
סופרפוד בוטיק, מעדנית בריאות חדשה, תל אביב
המסעדנית והיזמת אנדריאה (דושי) לייטרסדורף, מקימת ובעלת מתחם דלאל, חברה אל אביבית כהן, מומחית למזון ורפואה טבעית, לפתיחת סופרפוד בוטיק. מעדניה שבה הארוחות, המשקאות וההשנושים הטריים והבריאים, ארוזים ומוכנים לאיסוף ומבוססים על חומרי גלם אורגניים, טבעוניים ו-RAW ברובם, עם מנות כמו סלט עדשים שחורות, עלים ירוקים וגבינת שקדים מגולגלת בזעתר, או ראפ פשתן עם ירקות, חומוס, עדשים, סלק ומלפפון.
סופרפוד בוטיק. מרמורק 10, תל אביב. 03-6886779
סיורי "לילות רמאדן" בכפרים ברחבי הארץ
לכבוד חודש הרמאדן שחל השנה בין ה-27 למאי ל-27 ליוני, פורום דרכים שלובות המאגד עמותות תיירות מקומיות ערביות יהודיות מארגן את אירועי "לילות רמדאן": שלל פעילויות וסיורים מרתקים המתקיימים בכפרים ובערים ערביות כדי להכיר לציבור הישראלי את המסורות, הריחות, הצלילים, והקולינריה של חודש הראמדן.
מסעדת החצר חוגגת עשור, ירושלים
מסעדת החצר, מסעדת השף הכשרה בירושלים, חוגגת 10 שנים להקמתה עם ארוחת טעימות הכוללת 10 מנות במחיר 200 שקלים לסועד. בין המנות: סשימי טונה עם פירות הדר, שומר ונענע בקרמל ג'ינג'ר צ'ילי; סביצ'ה דג ים עם במיה, פקוס ואיולי לימון כבוש בנענע; אסאדו עגל ברוטב ברביקיו תפוזים וג'ינג'ר; מעורב ירושלמי של דגי ים, טחינה ועמבה; וריזוטו שקדי עגל עם פטריות בציר בקר ועוד.
מסעדת החצר. דרך בית לחם 7, ירושלים. 02-6719922
תפריט קיץ חדש בבר הקוקטיילים Double Standard, תל אביב
דאבל סטנדרט משיקים תפריט חדש של קוקטיילים בטעמים קיציים ותפריט אוכל חדש של השף אסי לוי (ויינברג). בין המנות החדשות: פטה כבד בוויסקי עדין תנזיה בצל, טוסטוני לחם סאור ובצל ירוק טרי (46 שקלים); סביצ'ה בלאדי מרי - מוסר ים כבוש בלימון, צ'ילי אדום ושרי צהוב בבלאדי מרי קלאסי (52 שקלים); פיצה של רטטוי וכמהין - פיצה של רטטוי ירקות שורש, פטריות וכמהין, גבינת מוצרלה וגילופי פרמזן (46 שקלים); וסלט בורגול בבהרט - בורגול מאודה, תערובת תבלינים וצימוקים שחורים, עשבי תיבול טריים, טחינה ותערובת גרעינים (36 שקלים).
דאבל סטנדרט. דיזינגוף 247 (פינת נורדאו), תל אביב. 03-5550966
ספיישל לילות קיץ בסגנון מלאגה בקלואליס, רמת גן ותל אביב
צמד המסעדות של השף ויקטור גלוגר תארח את השף סמואל פארה וצוותו ממסעדת EL PIMPI שבמלאגה (ספרד) לארבעה ערבים של טאפסים, ואת הארוחות תלווה זמרת פלמנקו ממלאגה. מחיר הארוחות הוא 259 שקלים לסועד והן יכללו מנות כמו: בוקרונס – אנשובי טרי בכבישה ביתית על טוסט פאן דה מי ועגבניות טריות; תמנון "אל פימפי" עם שמן זית, תפוחי אדמה ופפריקה מעושנת; ופאייה דגים אנדלוסית בניחוח זעפרן עם דגים במרינדת אדובו מטוגנים בקמח חומוס.
קלואליס. רחוב אבא הילל סילבר 16, רמת גן | קלואליס הכשרה. הירקון 205, תל אביב. 03-5759060
יום ה-Blind Day במסעדות אוקינאווה, תל אביב
לקראת יום ה- Blind Day שיתקיים ב-6.6, יעניק הסושי בר היפני אוקינאווה בנווה צדק ובלבונטין הנחה בגובה של כ-50% על כל התפריט החל מהשעה 17:00, לסועדים שיעברו את הארוחה משלב ההזמנה ועד סיומה בכיסוי עיניים. הפעילות נערכת לצורך הגברת המודעות ויצירת הזדהות עם ציבור האנשים עם עיוורון ולקות ראייה בישראל. כיסוי העיניים יסופק על ידי המסעדה ובתרומתו של המרכז לעיוור בישראל, ויינתן לסועד במתנה עם סיום הארוחה.
אוקינאווה. שבזי 46 נווה צדק , תל אביב | לבונטין 11, מתחם גן החשמל, תל אביב. 03-5101099