לפני כמה שבועות חשפנו כאן את החלטתה של מסעדת TYO היפנית מתל אביב להתרחב לכיוונים נוספים ולפתוח רשת בת תחת השם אמאמה (Amama). עכשיו נפתח רשמית הסניף הראשון של הרשת, ברחוב הברזל בשכונת רמת החייל בתל אביב.
על הסניף, שבו הושקעו 5 מיליון שקלים, אחראים השותפים חיים לוזון, יקי כביר, רועי ליאון, שי דוידוף ועדי וכלר, ועל המטבח מופקד השף של TYO יאמה סאן. סאן יצר כאן תפריט עצום למדי, שמחולק לסושי, באיכות מעולה לא פחות מזה של TYO (לכל המכורים: חלק מהרולים כאן הם שחזורים של רולים אהובים מהמסעדה האם), קוקטיילים וחלק עיקרי של מנות ראשונות, מרקי ראמן, מנות על בסיס אורז, מנות אטריות ומנות עיקריות שמבוססות בעיקר על סוגי חלבון.
למרות המגבלות של קונספט ותמחור, סאן הצליח ליצור במקום החדש תפריט מגוון ומעניין, שנותר רובו בגבולות מחיר סבירים למדי (בייחוד ביחס לגודל המנות). כך, למשל, תמצאו כאן מנות כמו ריבועי אורז צרובים עם נתחי אנטרקוט, פילה חציל, עגבניות שרי, בצל ירוק, צ'ילי, שומשום לבן ורוטב יאקיניקו ב-56 שקלים; ראמן צ'אמפון עשיר על בסיס ציר עוף ופירות ים עם שרימפס, קלמרי, אצבעות סרטן, פרוסות אנטרקוט, פטריות, כרוב, בצל יבש, בצל ירוק, לבבות דקל וצ'ילי ב-68 שקלים; קטצו דון: אורז עם עוף על העצם בפנקו, בצל ירוק וביצה עלומה ב-56 שקלים; קיניקו סובה: אטריות יקיסובה (ביצים) עם מיקס של פטריות, ממרח כמהין, אספרגוס ועירית בציר עוף, סאקה וצ'ילי (56 שקלים); ושיהו: מנת אטריות תפוחי אדמה עם נתחי אנטרקוט, חזה עוף בפנקו, אבוקדו, עגבניות שרי, גזר, פטריות שימאג'י וקינישי טמאגו (56 שקלים).
עוד באוכל טוב:
חובבי הדגים הנאים ישמחו להיתקל במנת הצ'יראשי: קערת אורז סושי טעים כשלעצמו עם סלמון, טונה, לוקוס, סקאלופ, שרימפס, אונאגי, טקוואן, פטריות שיטאקה, טמאגו, מלפפונים פריכים, במבוק שוט, שורש לוטוס, איקורה וטוביקו כתום (68 שקלים). המנה הזו, מעבר להיותה גדולה, עשירה ומשביעה, היא אינטרפטציה יפהפייה לסושי, שחורגת מגבולות הרול המשמים. מרבית הדגים במנה מגיעים כשהם נאים, האונאגי מהווה תוספת צלויה מהנה והשרימפס בטמפורה מוסיף מן הפריכות. סוג של פוקה בגרסת יפן שנרצה לחזור אליו שוב ושוב.
לצד מנות הסטריט פוד היפני ישנן בתפריט אופציות מתוחכמות יותר, שמלוות גם בתג מחיר גבוה יותר. כך, למשל, מנת סיירו דניס ובה דניס על העצם עם אורז לבן ועלי חרדל, טופו, לוטוס, פטריות קינוקו, גזר, בייבי תרד ואצות, שעולה 88 שקלים; קאי סאן טובן יאקי: שרימפס, סקאלופ, צדפות וונגולי, מולים, סלמון, תרד, כרישה וספייסי מיסו יוזו (92 שקלים); ויאקיניקו אנטרקוט ופואה גרה: אורז לבן, עלי חרדל, כרישה, פטריות, נצרי במבוק, ממרח כמהין ורוטב יאקיניקו (94 שקלים).
אמאמה החדשה מעוניינת לשמור על הרמה הגבוהה של קולינריה יפנית שהציבה TYO, ולכן מבטיחים כאן להשתמש בדיוק באותם חומרי גלם משובחים ממסעדת האם - מדגים, דרך אצות ועד האורז שמיובא מיפן. העלויות הגבוהות אמורות להתאזן עם האפשרות לשרת קהל גדול יותר ברמת החייל, תוך פנייה גם לקהלים שמחפשים אווירה קלילה ומשפחתית, במחירים גבוהים פחות. בשנים הקרובות מתכננים אנשי אמאמה לפתוח עוד סדרת מסעדות באותו שם באזור המרכז.
כרגע פועל המקום במתכונת הרצה בשעות הערב בלבד, ובהמשך ייפתח משעות הצהריים ואף יציע משלוחים.
אמאמה. הברזל 34 רמת החייל, תל אביב. 03-7781101. ראשון-שבת 18:00 עד לקוח אחרון. לא כשר