טבעל'ה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טבע'לה. ברוכים הבאים לתל אביב | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אנחנו משוגעים על אוכל בריא, אבל ממש לא אוהבים את ההרגשה שמרוב ויטמינים שכחו שהמטרה היא (גם) ליהנות. לצערנו, זו בדיוק ההרגשה שאנחנו מקבלים לא פעם במקומות מהסוג הבריא ולכן כשחברים טבעונים לחשו לנו שבית האוכל הטבעוני והבריא טבעל'ה פתח בשבוע שעבר סניף חדש בתל אביב וכבר הספיק לצבור לעצמו עדת מעריצים, שמחנו מאוד ורצנו לטעום. 

בואו לנשנש בפייסבוק שלנו

מה הסיפור?

מזה ארבע שנים פועל בכפר סבא בית האוכל הטבעוני טבעל'ה. האג'נדה של המקום היא אוכל בריא, טעים, צבעוני ומגוון, והתפריט כולל מבחר שייקים שמשלבים סופר פוד כמו אסאי, ספירולינה, אבקת שורש מאקה או קקאו, ארוחות בוקר מקוריות שמוגשות כל היום, מנות נוספות כמו כריכים וסלטים וגם אוכל מוכן לקחת הביתה בסופי השבוע.

מה למשל? סלט אגוזים עם עגבנייה, גזר, כרוב, בצל סגול, נענע, פטרוזיליה, תערובת אגוזים וטחינה סלק (25 שקלים לסלט קטן ו-35 לגדול), סלט טופו-פטריות עם פטריות צלויות, מלפפון, גזר, כרוב, נבטים, ג'ינג'ר וטחינה סילאן (29 שקלים לסלט קטן ו-39 לגדול), ארוחת בוקר הכוללת לחם וממרחים שנעשים במקום כמו פסטו, בצל קלוי, טחינה ירוקה, אבוקדו, לבנה שקדים וטחינה סלק עם סלט ירקות קצוץ ומיץ סחוט (48 שקלים), קערת פירות טריים כמו אוכמניות, אגסים, תות ופטל, מכוסים בקרם אסאי ומעליו גרנולה ביתית ותערובת אגוזים (28 שקלים לקערה קטנה ו-35 לגדולה). הביתה ניתן לקחת גבינת קשיו (20 שקלים), קטשופ ביתי (15 שקלים), חמאת בוטנים ביתית (18 שקלים), סלט עדשים בסגנון הודי עם קארי וקוקוס (10 שקלים לקופסה קטנה) ועוד.

טבעל'ה המבורגר טבעוני (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
רק 25 שקלים להמבורגר טבעוני. והוא גם טעים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מה חשבנו?

קודם כל - השירות בסניף החדש חביב מאוד ושואף באמת לרצות. כשנכנסנו למקום לא היה תור ובעוד אנחנו מעלעלים בתפריט הציעו לנו טעימות מהסלטים ומהשייקים. טעמנו שייק חלבה והזמנו קציצת המבורגר עדשים בלחמניית בריאות (25 שקלים), סלט טופו ופטריות קטן (29 שקלים) ושייק איש הברזל על בסיס מיץ תפוחים טבעי שסוחטים במקום לו הוסיפו מנגו, קקאו, אסאי, ותמרים (23 שקלים לשייק בגודל בינוני).

עוד באוכל טוב:


בעודנו מתיישבים על השולחן הבודד אך המבוקש במקום החל זרם של סועדים להיכנס למסעדה. תור די רציני כבר הסתדר מאחורי הבר, אבל כל זה לא מנע משני המוכרים במקום להסביר לכל לקוח ולקוח בפירוט על הרעיון שמאחורי טבעל'ה ולענות בסבלנות לכל שאלה, וחשוב יותר - מהאוכל שלנו להגיע אלינו במהירות יחסית.

השייק הגיע ראשון, כלל חתיכות קקאו נא והיה מצוין. הקקאו היה נגיס ומריר וסתר את המתיקות של הפירות. מדובר בקומבינציה מעולה, ושמנו לב שבאופן כללי רשימת השייקים במקום מציעה שילובים מקוריים כמו בננה, פפאיה, אגס ושקדים או מנגו, לימון, גרידת לימון ונענע. שווה לנסות. 

ההמבורגר שהוזמן היה אף הוא מצוין. הלחמנייה עצומה ורכה וקציצת העדשים מתובלת בטעמים הודיים שעושים את ההבדל מכל ההמבורגרים הטבעוניים המוכרים, שמנסים לחקות טעמי בשר (ולא בהצלחה). הסלט של הטופו והפטריות היה קטן מאוד אך משביע באופן מפתיע' וכלל שפע של ירקות חתוכים דק ומתובלים היטב ברוטב מרענן. היה אפשר להוסיף למנה עוד קצת פטריות וטופו (שהרי הם הנושא המרכזי פה), אבל במחיר הוגן של 29 שקלים לסלט - קשה להתלונן.

טבעל'ה סלט פטריות (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קטן אך ממזר. סלט טופו ופטריות | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בשורה התחתונה

בטבעל'ה מיישמים היטב את המנטרה שלהם: אוכל בריא שלא בא על חשבון הטעמים. כל מה שאכלנו היה טעים, טרי ומרענן, וגם יתר המנות במקום נראו לנו מגוונות ומקוריות. בשילוב עם היחס האדיב והמחירים ההגונים - יש לנו חשק לשוב. לא פלא שבכפר סבא טבעל'ה הם סוג של מעצמה טבעונית ושגם בתל אביב התפשטה במהירות השמועה על המקום החדש, ששוכן, אגב, בפינה המקוללת לכאורה של רחוב המלך ג'ורג' ובוגרשוב. אם לשפוט לפי התור במקום, הקללה הזאת עומדת להישבר. 

טבעל'ה. בוגרשוב 106 פינת קינג ג'ורג' תל אביב, ויצמן 54 כפר סבא. 077-240-0088. כשר.

>> לכל חדשות האוכל