מקומות חדשים
פורט 19 מתרחבים, תל אביב
בר הנקניקיות של אלן טלמור מתרחב ומשנה את שמו לפורט 19-MEAT SHACK. מלבד הנקניקיות המוכרות, יגישו במקום גם המבורגר שמשלב בין בשר שפונדרה, אנטריקוט ונתח קצבים, עם שילובים כמו גבינת אמנטל ושבבי בצל מטוגן או המבורגר עם גבינה כחולה ואננס מתוק. טווח המחירים נע בין 38-63 שקלים להמבורגר. בנוסף, מציעים במקום החדש גם שלושה סוגי כריכי בשר כמו כריך ברברי ניו יורק ובו רצועות סינטה או פילה טרי; וברברי ישראלי עם נתחי חזה עוף במרינדת צ'ימיצ'ורי וטחינה אדומה.
פורט 19 MEAT SHACK. שלמה המלך 2, תל אביב
חומוסיה עם מבשלה, כפר סבא
החומוסיה החדשה בקניון G בכפר סבא, חומוס השעה, מציעה בירות שמבשלים במקום כמו הבלונד אייל (3.5% אלכוהול) או האמבר אייל (4.5% אלכוהול), במחיר של 22 שקלים לבקבוק של 330 מיליליטר. המקום פתוח בין השעות 10:00 עד 22:00 בימים ראשון עד חמישי, ובין השעות 09:00 ל-16:00 בימי שישי.
חומוס השעה. קניון ג'י, כפר סבא. 09-8331675. כשר
אוונגרד עוברת לרמת החייל
אחרי 16 שנות פעילות, מסעדת אוונגרד עוברת למיקום חדש בסמוך לשוק צפון ברמת החייל. מחר (חמישי) יערכו במקום מסיבת פרידה (מאוחדת עם מסיבת פורים, כך שכדאי להגיע מחופשים). במהלך המסיבה יימכרו שלל פריטים שעיטרו את המקום במהלך השנים. המסעדה תיפתח במיקומה החדש בעוד כשבועיים.
אוונגרד. ראול וולנברג 20, שוק צפון, (והמיקום הקודם בו תיערך מסיבת הפרידה: הברזל 3), רמת החייל, תל אביב. 03-6480082
מחפשים לבלות? בואו לעמוד הפייסבוק שלנו
פסטיבלים ואירועים
פסטיבל טעם הטבע, יגור
בין ה-24.3 ל-2.4 יתקיים פסטיבל טעם הטבע בו ישתתפו השפים אייל שני ואסף גרניט. בין כל אירועי הפסטיבל יתקיימו גם סדנאות שף שהכניסה אליהן חופשית. במסגרת הסדנאות יסבירו השפים כיצד לשלב תבלינים טריים במגוון מנות.
פסטיבל טעם וטבע. מתחם משתלת יגור (צמוד למחלף יגור). 04-9848108
חגיגה יוונית במסעדת התרנגול הכחול, תל אביב
השף שאול בן אדרת עורך בין ה-27 ל-28 במרץ ערבים יווניים במסעדת התרנגול הכחול. השף יארח במסעדה זוג שפים שהגיעו לישראל מייון, יחד הם יגישו באירוע מנות כמו מוסקה, פאי תרד, ביצי דגים עם סלק, דגים ברוטב סקורדליה, טלה בתנור וכופתאות בדבש.
התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. 03-5443349
השף ויקי ג'ונס מתארח במסעדת משיה, תל אביב
השף יוסי שטרית יארח בין ה-30 ל-31 במרץ את השף ויקי ג'ונס ממסעדת T-Zilte הבלגית (בעלת שני כוכבי מישלן). שני השפים יבשלו יחד ארוחת טעימות בת 12 מנות ותפריט יינות מותאם של רמת הגולן. מחיר הארוחה הוא 425 שקלים לסועד (או 5 מנות פתיחה על הבר במחיר של 185 שקלים לסועד).
משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב-יפו. 03-7500999
פרויקט שוקולד במלונות דן
רשת מלונות דן ישתפו פעולה עם מותג השוקולד ולרונה בין ה-27 ל-31 במרץ. במהלך השבוע יציעו במלונות המלך דוד בירושלים, דן אכדיה, דן תל-אביב ודן אילת, קינוחים כשרים שישלבו בתוכם את המותג הצרפתי כמו עוגת שוקולד דרום אמריקנית; ורביולי שוקולד והיער השחור (35 שקלים למנה).
השף רועי סופר מתארח באיטלקיה בפשפשים, תל אביב
אחרי שעזב את מסעדת בינדלה, השף רועי סופר מתארח במסעדת איטלקיה בשוק הפשפשים בין ה-28 ל-29 במרץ. בין המנות שיציע סופר תוכלו למצוא: טרטר לוקוס עם עגבניות לחות, זיתים, פפרונצ'יני ושמן ליים; טונה קרודו עם רוטב תפוזי דם, פירה בזיל וחרדל; פיצטה (פיצה קטנה) עם פטריות, ממרח כרישה ופרמזן, פטריות, ארוגולה ולימון; ואניולטי תירס מתירס גילי מתוק, מסקרפונה וראגו פטריות.
איטלקיה בפשפשים. עולי ציון 16, מתחם שוק הפשפשים, יפו. 03-6829678
עוד באוכל טוב:
- עשו זאת נכון: 10 ממתקים ביתיים למשלוח המנות שלכם
- עוגת פרג? בהחלט! ועוד מתכון של בני סיידא
- כל אירועי פורים 2016 במסעדות השונות
חגיגת טעימה מהגליל
מחלבת משק צוריאל חוגגת את פסטיבל הגבינות שלה שיתקיים במסעדות שונות בתל אביב. האירועים ייערכו מה-20 במרץ ועד ה-2 באפריל, ואם תגיעו לחגוג איתם, תמצאו שלל מנות במגוון מסעדות שישתמשו בגבינות המשק. כך למשל יגיש השף מאיר אדוני בבלו סקיי שלו מנת בר ים ופאף קינואה שחורה, ספגטי סלקים, לינגוויני של נורי, ענבים, אגוזי מלך בתבלינים, קרם שורשים וגבינת ברי אגוזי מלך; ובמסעדת מגזינו תוגש פיצת ברי פקאן עם פטריות ועגבניות.
מסעדת אדום מארחת את הנמל 24, ירושלים
בין ה-29 ל-30 במרץ תתארח מסעדת הנמל 24 החיפאית במסעדת אדום הירושלמית. במקום יוגשו מנות כמו מרק בצל מוקצף עם עלי בוקצ'וי וקציפת כמהין (45 שקלים); משאוושה שרימפס בליים ושמן זית עם פסטו כוסברה וקרם חציל מעושן (48 שקלים); וגרבלקס סלמון בניחוח הדרים ושמיר על סלט אורוגולה, ענבים וגבינת גרוייר (59 שקלים).
אדום. דוד רמז 4, מתחם התחנה ירושלים. 02-624-6242
פסטיבל חצילים בסלטי משני
בין ה-27 ל-29 במרץ יתקיים פסטיבל החצילים של סלטי משני. במקום יגישו 20 סוגי סלטי חצילים שונים כמו סלט חציל במיונז, חציל בטחינה וחציל בטעם כבד. לצד קרנבל החצילים תמצאו גם מגוון תבשילים על בסיס חצילים.
סלטי משני. יעקב כהן 2, ראשון לציון. 03-9611369. המנוף 8, רחובות.
תפריטים חדשים ברחבי הארץ
עסקיות צהריים חדשות בהרברט סמואל, תל אביב
המסעדה התל אביבית מציעה ארוחת צהריים במחיר 88 שקלים. בין המנות בעסקית החדשה תוכלו לבחור בין גונקאן – טרטר טונה ובר ים על אורז סושי עטוף בדייקון; טרטר סלמון הבנרו צהוב; פילה בורי וכרישות; פילה סלמון בגלייז קשיו ובייבי בוקצ'וי; או ניוקי עם כמהין, ערמונים ואפונה.
הרברט סמואל. הרברט סמואל, קויפמן 6 תל אביב. 03-5166516
מנות חדשות במסה, תל אביב
השף אביב משה מציע במסעדתו מנות חדשות כמו סלט עלי בייבי ג'ם עם סלנובה, מלפפון צעיר, תאנים איראניות, פרי הדרקון עם ויניגרט חרדל וגבינה; סשימי סלמון עם סלט תאילנדי, בוטנים ושקדים קלויים; כיסוני בשר עם יוגורט עזים, נענע וחובזה עם עגבניות מיובשות; וצלעות טלה בציר זעפרן עם ארטישוק ירושלמי, שום וניוקי.
MESSA. הארבעה 19, תל אביב. 03-6856859
כריכים מושחתים במלגו ומלבר, תל אביב
החל מיום שישי הקרוב, החברים ממלגו ומלבר יפתחו את המקום גם בימי שישי בצהריים ויגישו תפריט כריכים מושחת. בתפריט החדש תוכלו למצוא לחמניות במילוי קריספי צ'יקן עם פרגית, חסה, בצל ואיולי צ'יפוטלה; כתף חזיר ברוטב ברביקיו עם גבינה, איולי טרגון, עגבנייה ומלפפון; ושניצל דג עם איולי צלפים, מלפפון חמוץ בצל וחסה. מחיר הכריכים הוא אחיד ויעמוד על 35 שקלים. חגיגת ההשקה תתקיים ביום שישי הקרוב (25.3) בין השעות 12:00 ל-16:00.
MILGO & MILBAR. רוטשילד 142, תל אביב. 036314214
מה עוד?
ליין בירות בביי דה ווי
רשת בתי הקפה והמאפיות, ביי דה ווי, משתפת פעולה עם בירה גינס ומציעה מגוון מוצרים על בסיס הבירה הכהה. תוכלו למצוא לחם גינס מחיטה מלאה עם קוואקר (23 שקלים); כריך צ'דר וגינס עם גבינת שמנת, אגס טרי, מלפפון ירוק ועלים (28 שקלים); גלידות בייצור מקומי בטעם סורבה GUINNESS וגלידת GUINNESS חלבית (82 שקלים לקילוגרם).
לפרטים
>> לכל חדשות האוכל