אחרי הפרידה המתוקשרת בין השף יוסי שטרית וקבוצת המסעדנות בארקה האוס של אסף ליס ואלון פרידמן – שהותירו את המסעדות קיטשן מרקט ומשייה בתל אביב בהובלה מחודשת של השף ניר מסיקה, היום אנחנו מעדכנים על פרידה נוספת ומפתיעה לא פחות בתחום הקולינריה: אחרי 15 שנות פעילות, השף אביב משה, נפרד ממסעדת מסה היוקרתית שלו בתל אביב.

מתברר שמזה מספר שבועות, אביב משה והמסעדן איציק המל הפרידו כוחות ויצאו ממסעדת מסה הוותיקה. את המסעדה מובילים כעת שני שותפים שהיו חלק מהמקום מאז תחילת הדרך - גבריאל ארבוב ומור אשכנזי.

 

כבד אווז בשוקולד לבן אביב משה מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יח"צ)
התפריט נותר. כבד אווז בשוקולד לבן במסה | צילום: איליה מלניקוב, יח"צ

"נפרדנו ברוח  טובה", מסביר איציק המל, "כבר כחודשיים אביב ואני לא במסה. משכנו לכיוונים שונים מהמסעדה ואביב הרגיש שהוא מיצה את עצמו ורצה להתחדש".

מסעדת קוואטרו, אותה פתחו המל ומשה עוד בשנת 2015, נותרה בידיהם של השניים וכעת משקיע משה את מיטב מאמציו במקום, וכן ביאסו, המסעדה היוונית אותה השניים מובילים ברחוב הירקון בתל אביב. "אביב עושה בקווטארו דברים חדשים שהוא מתחבר אליהם", מספר המל, "אנחנו לא תופסים את המקום כמסעדת שף, אלא כמסעדה אישית יותר של אביב. וחוץ מזה אנחנו רוצים להתפתח בקרוב לפרויקטים חדשים גם בארץ וגם בעולם".

 

קינוח תות, מסעדת מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
קינוח תותים במסה. קלאסיקה | צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

את מסעדת מסה הוותיקה מוביל כעת צוות המטבח של אביב, שמלווה אותו ואת המסעדה שנים ארוכות. חלק אפילו נמצאים שם עוד מיום פתיחת המסעדה ב-2004. התפריט של משה נותר בינתיים בעינו במסעדה. ממור אשכנזי, שמנהל את המסעדה נמסר כי "הפרידה משותפת וחברית ומתבצעת על דעת שני הצדדים. אני מודה לשף אביב משה על תרומתו הקולינרית ומאחל לו בהצלחה בהמשך דרכו".

גם מבחינת אביב משה מדובר בסך הכל בפיצול של קבוצת המסעדות שנעשה ברוח טובה. "אני באופן אישי מתמקד יותר בקוואטרו ויאסו אבל עדיין עוזר במסה במה שצריך, עם התפריט שלי. אני מלווה את הצוות שנשאר לכל מה שצריך, זה מקום שחשוב לי. אני צריך זמן לעיסוקים החדשים ולכן פיזית קשה להחזיק במקיביל הרבה מקומות". המסעדות מסה, קוואטרו ויאסו תמשכנה כמובן לעבוד כרגיל.