בדרך כלל, צמד המילים "אוכל אירופאי", מעורר אוטומטית אסוציאציות של מסעדות אליטיסטיות, כאלה שמגישות צלחות קטנות במחירים גדולים, בטח ובטח כשלמשוואה מכניסים את העובדה שהשף מגיע ממסעדת מול ים וסוחב על גבו מורשת יוקרתית. אבל זה בדיוק ההפך ממה שמנסה לעשות השף עידו פיינר במסעדת גריג (garrigue) החדשה שלו בתל אביב. "הלב של המקום הזה הוא בדיסוננס - אנחנו מכוונים לאוכל אירופאי מודרני שמבוצע באופן מושלם, לצד שירות מוקפד, אבל באווירה נינוחה לחלוטין. מקום שאפשר לבוא אליו בג'ינס וטי שרט", מסביר פיינר.

בואו לפייסבוק שלנו. גם קלאסי, וגם שכונה

גריג (בצרפתית: חורש פראי שמאפיין את איזור אגן הים התיכון), תיפתח רשמית ביום ראשון ה-29 לחודש. עד אז, מבצעים כאן פיינר בן ה-28, ושותפו, יבואן היין אורי כפתורי, הרצה שקטה למשפחה וחברים, ביניהם גם השף יורם ניצן, מי שהוביל את מסעדת מול ים בשני העשורים האחרונים, אצלו עבד פיינר כסו-שף בשנתיים האחרונות של המסעדה.

עידו פיינר גאריג (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
לא מפחד מאוכל אירופאי. פיינר | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור



"למול ים הגעתי בגלגול הראשון שלה, לפני 12 וחצי שנים", מספר פיינר. "הייתי אז ילד, ולפני ארבע שנים חזרתי לשם שוב. כשהמסעדה נשרפה, יצאתי לסטאז' במסעדות בספרד ובצרפת, במטרה ללמוד כמה שיותר, ואז לשוב לישראל עם שינוי וחזון מסוים למול ים. כשחזרתי ארצה אחרי תשעה חודשים הבנתי שהמסעדה לצערי לא תיפתח שוב והחלטתי לפתוח מקום חדש משלי".

בניגוד למסעדות רבות בישראל, שמגובות בגב כלכלי איתן של משקיעים מבוססים שחלומם הרטוב הוא מסעדה משלהם, במקרה הזה את הכסף גירדו צמד השותפים מחסכונותיהם, וגם ביצעו חלק ניכר מהשיפוץ של המקום, שכולל 40 מקומות ישיבה. לא מעט מוטל כאן על הכף, ופיינר מרחיב: "כבר הרבה שנים שאני חולם לפתוח מקום משלי, ומאז ומעולם ידעתי שהמטרה שלי היא להיות שף. באופן כללי אוכל טוב הוא המטרה המרכזית שלנו - בשביל זה המסעדה שלנו נולדה. לפני הכל ידענו איזה אוכל נגיש, ואחרי כן הלבשנו עליו את המקום".

אז איזה אוכל אתם צפויים למצוא במקום החדש? פיינר מגדיר זאת כ"פיין דיינינג" גרסת 2016, ולא, אין כאן שום קשר למנות של מול ים. "אני רוצה לעשות אוכל אירופאי ומודרני ברמה הכי גבוהה שיש, אבל במחירים שפויים, ובמקום שהוא נגיש, קליל ונעים - בלי קוד לבוש של חליפות, בלי נברשות ובלי מפות לבנות", הוא מסביר. "זה אוכל שמבוסס על המטבח האירופאי, אבל אין כאן שום דבר שהוא ממש ביי דה בוק. נגיש כאן למשל ברווזים בתפוזים שבושלו בראנר עד למרקם מושלם, לצד תפוחי אדמה פריכים בשומן אווז. מטבח עם טעמים קלאסיים, חזקים וברורים, אבל מותאמים לשנת 2016".

גאריג מסעדה (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
האוכל הוא במרכז, הכל קם מסביבו. גריג | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור



בתפריט של גריג אפשר למצוא כרגע מנות כמו קלמרי עם זוקיני, סלק, וציר דיו קלמרי (55 שקלים), דלעת בסו וויד עם פפריקה מעושנת, בטן חזיר, קציפת בייקון ופקאן מקורמל (85 שקלים), קרם כרובית מעושנת, כרובית מטוגנת, סלמון צלוי ובצל ירוק (60 שקלים), מנה צמחונית של שבעה סוגי ירקות על קרם של דלעת וציר פטריות (70 שקלים) ופסטה פטוצ'יני עם עגבניות שרי, זוקיני, לימון, חמאה וטרגון (65 שקלים).

עוד באוכל טוב: 

מלבד התפריט הקבוע, מתכננים להגיש כאן בעוד כחודש גם ארוחה מלאה שתשתנה מדי שבוע (לפי חומרי גלם עונתיים), ותכלול מתאבן, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית, וקינוח במחיר קבוע של 180 שקלים לסועד. "זאת תהיה הזדמנות לבוא ולאכול ארוחה מלאה במחיר שפוי לצד יינות טובים במחירים הוגנים", מוסיף פיינר. "באופן כללי, המטרה שלנו היא להיות מקום שאפשר לשבת בו לא רק פעם בשנה".

אתה לא חושש קצת מלהיתפס שוב על נישת האוכל האירופאי?

"אני חושב שהגיע הזמן שמישהו במדינת ישראל יגיד שמותר גם לנו לאכול אוכל אירופאי. כולם היום עושים מטבח ים תיכוני - אבל טחינה וחציל זה לא אני, ובחצילים וטחינה יש טובים ממני. בגריג אני עושה את הכי טוב שאני יכול, את התפריט שלי, כזה שברור לי מה הוא אומר, ואני לא עושה אותו כדי להתחנף. אני באמת חושב שאם נעשה את זה טוב ונלך עם מה שאנחנו מאמינים בו, זה יעבוד".

גריג. אחד העם 15, תל אביב. 03-9030677. שני-שבת 19:00-23:00. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל