שתי מעדניות מסקרנות במיוחד נפתחו השבוע בתל אביב: אגתה, מעדניית ענק ובר אוכל ברמת החייל, וסטמפה - מעדניית שף בוטיקית שבראשה זוג מסעדנים מוכרים. שתיהן מציעות חומרי גלם ייחודיים מהארץ ומהעולם, בשתיהן המחירים הגיוניים ולשתיהן גם תפריט אוכל מצומצם אך איכותי להפליא.
עוד ניוזים מעניינים - בפייסבוק שלנו
אפקט ה-וואו: אגתה ברמת החייל
על אגתה שברמת החייל כבר סיפרנו לכם כאן לפני כמה חודשים, ובמהלך התקופה שלפני פתיחתה הרשמית כבר שמענו לא מעט שפים נחשבים טוענים שמדובר באחד הדברים הטובים ביותר שקרו לקולינריה בישראל בתקופה האחרונה. המקום מתפרס על פני חלל רחב ומציע מגוון מסחרר של גבינות מכל העולם, נקניקים, דבש, פסטות איטלקיות טריות ויבשות, ריבות מפרובנס, חמאה צרפתית מיצרנים ארטיזנליים, חומצים מסקרנים ברמות יישון מגוונות וסוגי חרדל ייחודיים כמו חרדל עם כמהין או קוניאק. חובבי הדגים המעושנים ימצאו כאן אטרקציות כמו הרינג הולנדי, אנשובי ספרדי, סלמון מעושן ייחודי, בקאלה צרפתית, דגי חרב וצלופחים מעושנים.
על אף הייבוא האישי והבחירה המוקפדת של המוצרים, באגתה משתדלים לשמור על תמחור סביר, שיאפשר ללקוחות להתנסות בכמה שיותר מוצרים. כך, למשל, תוכלו למצוא כאן גבינת גאודה וולנדאוזן שיושנה חצי שנה במחיר 49 שקלים לקילו, פרמז'נו רג'יאנו מיושנת 24 חודשים ב-89 שקלים לקילו, חומץ בלסמי מיושן ב-28 שקלים, שמן זית איליאדה המיוצר מ-100 אחוז זיתי קלמטה ב-35 שקלים ל-750 מ"ל וטונה בהירה יילופין בשמן זית ב-13 שקלים.
עוד באוכל טוב:
- לחם גבינות טורקי מטריף
- חלמונים כבושים הם הכי הדבר החם הבא!
- הלם: ההמבורגר הכי עסיסי וטעים הוא בכלל טבעוני
לצד החלק העיקרי של אגתה, שהוא המעדנייה, יצר השף רועי סופר (אקס מסעדת בינדלה), שייעץ למקום קולינרית, תפריט אוכל שמתבסס על חומרי הגלם שנמכרים כאן. תוכלו ליהנות כאן מכריכים כמו גאודה מיושנת 6 חודשים בג'בטה עם פסטו רוסו ועגבניות מיובשות; כריך עם גבינת קממבר בשומשום, חמאת אשרה, עגבניות צלויות וארוגולה; כריך סלמי איטלקי, קורנישונים ופלפל אדום קלוי; וקרואסון במילוי קרם פרש צרפתי, סלמון סקוטי מעושן בצרפת וצלפים מסיציליה. מלבד הכריכים מגישים כאן גם פלטות של נקניקים, גבינות ודגים, פטה כבד אווז צרפתי עם דובדבני אמרנה וכוסות יין, לליווי הארוחה.
איטלקית קלאסית: סטמפה בבית העיתונאים
בעוד אגתה מתמקדת באפקט הוואו, סטמפה (Stampa), המעדנייה החדשה בבית העיתונאים ברחוב קפלן בתל אביב, עובדת במתכונת בוטיקית. המסעדן אלעד חן, שניהל מסעדות רבות ונחשבות בתל אביב כמו צפרה ובינדלה, יצר יחד עם השף יובל ליטמנוביץ' (השף בפועל לשעבר של הבראסרי ובינדלה) ואיש האלכוהול דניאל חן את החזון שלהם למעדנייה איטלקית קלאסית.
הקבוצה בילתה בחודשים האחרונים על הקו איטליה-תל אביב והביאה מבחר גבינות, משקאות אלכוהוליים ויינות מעולים, לצד חומרי גלם נוספים כמו שמני זית בבלנד מיוחד ונקניקים בייצור מקומי. היופי הוא שכל המוצרים שנמכרים בסטמפה הם מתוצרת של יצרנים עצמאיים קטנים, שפועלים גם בישראל, מתוך אג'נדה.
בין המוצרים המסקרנים שיימכרו כאן ניתן למצוא נקניקים בייצור אישי של אושיית הפליאו דור כהן ממעדניית המזווה בכרכור. חלק מהנקניקים מיוצרים רק עבור סטמפה וחלקם נמכרים גם במזווה. הנקניקים, כמו קבנוסים, סלמי, נקניקי אווז ונקניק הודו מעושן, נעשים בעבודת יד, בשיטות הכנה שמזכירות את השרקוטרי האיטלקי העילי, ונמכרים במחיר של 15-20 שקלים ל-100 גרם.
בגזרת התפריט תמצאו כאן מאפים של ליטמנוביץ', מרקים (ייכנסו לתפריט בהמשך) וכריכים על בסיס חומרי הגלם שנמכרים במקום. למשל, יש כאן פיאדינה (לחם איטלקי שטוח) ארוסטיטו עם קורנביף, רוקולה ושמן זית (22 שקלים); פיאדינה טוננסקה עם טונה, אנשובי, זיתים, עגבניות מיובשות, צלפים ואורגנו (28 שקלים); כריכי פניני כמו אלרומאנה עם ארטישוק בגריל, עגבניות מיובשות, בזיליקום ושמן זית (29 שקלים); ודי אוקה עם נקניק אווז, רוקולה ושמן זית (26 שקלים).
גם בסטמפה משתדלים לשמור על מחירים סבירים. בגזרת האלכוהול תמצאו כאן, למשל, משקאות כמו צ'ינאר, לימונצ'לו או קמפרי ב-18-24 שקלים לכוס, וכוסות יין או מבעבעים ב-15-32 שקלים לכוס (52-125 לבקבוק).
אגתה (Agatha – More Than Cheese). ראול ולנברג 24, מגדלי זיו. 03-5757901. שעות פתיחה (לתקופת ההרצה) ראשון-חמישי 10.30-18.30, שישי 10:30-15:00. לא כשר.
סטמפה. אליעזר קפלן 4, תל אביב. 03-5799885. ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-16:00. לא כשר.