הישג היסטורי לקולינריה הישראלית מעבר לים: השף גלעד פלד, השף הראשי של מסעדת קולונאד שבמלון מנדרין אוריינטל בלוצרן בשוויץ התבשר שהוא מדורג ב-2 כוכבי מישלן. "לא יכולתי להיות יותר שמח וגאה. הישג יוצא דופן שמייצג את העבודה הקשה, התשוקה והכישרון של הצוות שלנו", הוא אמר לאחר הזכייה בטקס.
פלד שמתגורר בלוצרן כבר עמד בראש מסעדת 2 כוכבי מישלן, כשהיה השף הראשי של אחת המסעדות של גורדון רמזי בלונדון, ובשנת 2016 זכה מרמזי לפרגון לבבי אחרי שזה קיבל את הכוכב, אבל זו המסעדה הראשונה שהוא פתח וזוכה לכבוד - כשהיא פועלת רק כשנתיים.
מיטב השפים הישראלים הגיבו לפרסום ובירכו את פלד: "בחור מקצועי עם לב ענק", כתב השף אבי ביטון. "כבוד גדול לישראל", גם השפים אורן אסידו ומושיקו גמליאלי בירכו על ההישג והשף אוהד אמזלג, שנבחר לאחרונה במדריך מישלן פריז סיכם ״איזו גאווה"!
המסעדה מוגדרת כ"מטבח צרפתי מודרני שמוגש באווירה יפהפיה על שפת אגם, תוך התמקדות בנקודות השיא העונתיות המקומיות". במסעדה השף פלד מגיש ארוחת טעימות של שלוש מנות ב-838 שקלים, 5 מנות ב-967 שקלים ו-8 מנות ב-1,096 שקלים. בדקנו ועדיין מקומות בנובמבר, למי שמגיע לאזור.