לוויתן אילת במיה (צילום: ליאור רפאל,  יחסי ציבור )
אחו בלנקו. מרק שקדים קר ולחם בגריל | צילום: ליאור רפאל, יחסי ציבור

למרות שהיא עיר התיירות של ישראל במלוא מובן המילה, אילת מעולם לא הצטיינה במיוחד בתחום הקולינרי. אחת המסעדות הבודדות שבלטו בעיר באיכותן הייתה המסגר 5 של בני הזוג ליאור רפאל וענבר שפירא, וגם היא נסגרה בינואר האחרון, אחרי שלוש שנות פעילות.

יש לנו פייסבוק, בואו

אז המסגר 5 נסגרה, אבל החדשות הטובות הן שבני הזוג פותחים ב-1 בספטמבר מסעדה חדשה בעיר. יקראו לה לווייתן (Whale), והיא תפעל בחוף הצפוני של אילת (בניגוד למסעדת המסגר 5 שפעלה בלב אזור התעשייה הנוצץ פחות של העיר). כרגע נערכים בני הזוג לפתיחה, משפצים את החלל וגם מתפעלים עמוד פייסבוק מגרה שמציג את המנות שיוגשו בה, כמו שרימפ בורגר - המבורגר שרימפס שהוגש גם במסגר 5 והפך לאחת המנות המובילות במסעדה; לחם בגריל עם אחו בלנקו - מרק קר של שקדים לבנים, בתוספת סלסת פאקוס, עגבניות, שמיר, במיה ומולים מעושנים עם שמן זית ולימון פרסי; ואנלוטי במילוי ריקוטה בציר עוף, שמנת וטרגון, עם גילוחי פרמזן ופרשוטו. בדומה למסגר 5, גם התפריט של לווייתן יתחלף מדי שלושה חודשים בהתאם לחומרי הגלם העונתיים ויתווספו אליו מנות ספיישל משתנות.

עוד באוכל טוב:

 

לוויתן אילת שרימפבורגר (צילום: ליאור רפאל,  יחסי ציבור )
גם הוא יהיה כאן. המבורגר שרימפס מבית המסגר 5 | צילום: ליאור רפאל, יחסי ציבור

"רצינו להתחמק מאילת של חודש אוגוסט"

"רצינו לחכות עם הפתיחה של לווייתן לראשון בספטמבר כדי להתחמק מאילת של אוגוסט, שזאת תקופה מאוד עמוסה כאן", מסביר רפאל. "המסעדה תמוקם בקצה המזרחי של טיילת הרודס, במבנה שהיו לו כמה גלגולים לפני כן אבל עומד בשנים האחרונות בתרדמת".

לווייתן החדשה תהיה גדולה יותר מהמסגר 5, עם 85 מקומות ישיבה, אך רפאל ושפירא מבטיחים לשמור על האינטימיות שאפיינה את המקום הקודם. "המסעדה החדשה היא מעט גדולה יותר ומרכזית, אבל אנחנו עדיין לא בתוך האזור המפוצץ בתיירות של מרכז העיר", מסביר רפאל. "התקרבנו לאזור שקשור יותר לתחום היצירה שלנו, שזה החלק של החופים והים. כאן, בניגוד למסגר 5, שידענו שתהיה מההתחלה שתהיה עבורנו מקום זמני, אנחנו מקווים שנישאר לטווח רחוק יותר של לפחות שש שנים. אחרי כן אולי הלב ירצה לנדוד למקומות אחרים".

לווייתן (Whale). טיילת מלון הרודס המזרחית, חוף צפוני, אילת. 08-920-9393. ראשון-שישי 18:00-23:00. לא כשר.

לפרטים נוספים

>> לכל חדשות האוכל